Heb je alsjeblieft nog een plekje voor ons? Natuurlijk! Zo druk was het niet in de eerste week na de lockdown. Alleen de eerste dagen en in het weekend was het druk. Geen toeristen, alleen locals, wel heel gezellig!
Bij ons geen tijdssloten, dubbele shifts, rijen bij de deur, extra terassen op de parkeerplaatsen. Het nieuwe normaal was minder spectaculair dan in de media was voorspeld.
Mijn gasten kwamen gewoon voor een ouderwets avondje qualitytime met elkaar. Ik zag dan ook geen telefoons op tafel met continue stroom virusupdates.
Ik doe in mijn restaurant ook in deze tijd niet aan bordjes, waarschuwingen, looproutes en beperkte menu's. Alleen een check en desinfectie bij aankomst, en daarna hebben we het er gewoon niet meer over.
Service is in deze corona-tijd steeds verder te zoeken: rijen voor winkels met lege schappen, extra lange wachttijden bij de klantenservice en boa's die, als je even niet oplet, boetes uitdelen op gezelligheid.
Het was dan ook hoog tijd dat de horeca weer open mocht. Een plek waar je nog persoonlijke service krijgt, ouderwets in de watten wordt gelegd, waar je welkom bent. Ik had zelf ook echt gemist, niet alleen als restaurateur zelf, maar ook persoonlijk als gast bij collega restaurateurs.
Ik merk dat ook veel mensen nog niet durven. Gek gemaakt door de continue berichtgeving van onze staatsmedia, doodsbang voor het virus. Onze @Home menu's lopen dan ook gewoon door. Ik verwacht zelf dat deze groep nog wel even weg blijft uit onze horeca.
In Amsterdam zie ik gelukkig de hotels weer voorzichtig opstarten. Ook steeds meer andere bedrijven openen hun deuren. De stad ontwaakt langzaam uit zijn lockdown.