Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke middag op het terras van het vernieuwde restaurant Grand Bistro Echo werd niet alleen teruggeblikt op zeven decennia wildgastronomie, maar ook vooruitgekeken naar de toekomst. Die toekomst begint deze week, met de officiële opening van het Wild Atelier - by Jonathan Zandbergen.
De middag bracht partners, leveranciers, familie, vrienden en (oud-)medewerkers samen op de plek waar het in 1955 allemaal begon. Bijzonder was de aanwezigheid van maar liefst vier generaties Klosse. De inmiddels 91-jarige Tineke Klosse ontroerde met een persoonlijke toespraak waarin zij herinneringen deelde over de begintijd. “Ik ben verbijsterd, dat ik dit nog mag meemaken. Ik had nooit kunnen bedenken dat De Echoput zeventig jaar later nog zo zou bruisen, met een nieuwe generatie die z’n eigen moderne twist er weer aan weet te geven”, sprak zij zichtbaar geëmotioneerd.
Feestelijke opening van het Wild Atelier
In bijzijn van diverse vooraanstaande chefs vond de officiële opening plaats van het Wild Atelier: het nieuwe fine dining restaurant van De Echoput en meesterkok Jonathan Zandbergen.
Onder luid aftellen van het gezelschap knipten Jonathan Zandbergen en Lodewijk Klosse het lint door, samen met hun oudste zonen. Aansluitend werd het gezelschap rondgeleid door het nieuwe interieur, waar Zandbergen een natuurlijk gerecht presenteerde met snoekbaars, landkaviaar en waterlinzen.
Met dit nieuwe restaurant is de visie van De Echoput weer duidelijk zichtbaar: wild is het vertrekpunt. Niet als product, maar als filosofie. Alles wat in vrijheid leeft in het bos, op het land en in het water wordt beschouwd als wild. Meesterkok Jonathan Zandbergen brengt bij De Echoput een nieuwe generatie wildgastronomie tot leven. Pure ingrediënten vanuit lokaal wildbeheer, visserij en regeneratieve landbouw in hun meest elegante vorm. Gasten hebben de keuze tussen een 5- of 7-gangenmenu en er wordt ook een volledig groentemenu geserveerd.
Ook voor het interieur was de natuur de inspiratiebron: de glooiende achterwand van duurzaam hout en de zachte groene en zandtinten zorgen voor een intieme en ontspannende atmosfeer.
“Het Wild Atelier is voor ons een plek waar alles samenkomt: natuur, vakmanschap en vitaliteit,” aldus Lodewijk Klosse. “Fantastisch dat we dit moment met zoveel generaties konden beleven. En bijzonder om mijn grootmoeder nog mee te kunnen nemen in de nieuwste ontwikkelingen van ons familiebedrijf.”
Het Wild Atelier verwelkomt vanaf vrijdag 27 juni haar eerste gasten.
Nieuwe invulling voor Restaurant De Echoput
Het jubileumevenement vond plaats in en rond Grand Bistro Echo - de nieuwe naam van het voormalige Restaurant De Echoput, dat in de afgelopen maanden ook een metamorfose onderging. In dit casual-chique restaurant kunnen gasten zeven dagen per week terecht voor lunch en diner, onder leiding van executive chef Peter Paul van den Breemen.
Culinaire tijdmachine
Tijdens de walking lunch maakten de gasten een gastronomische tijdreis met gerechten van oud-chefs Robert Kranenborg en Theus de Kok, en de huidige chefs Peter Paul van den Breemen en Jonathan Zandbergen. Daarmee werd het verleden culinair verbonden met het heden - én de toekomst.