El Bulli dicht voor sabbatical van twee jaar

27 januari 2010
El Bulli dicht voor sabbatical van twee jaar

Ferran Adrià heeft dinsdag tijdens een gastronomische beurs in Madrid aangekondigd dat hij zijn wereldberoemde restaurant El Bulli in 2012 en 2013 tijdelijk gaat sluiten. Adrià verklaarde dat hij niet met pensioen gaat, maar dat hij de tijd wil nemen om na te denken en te experimenteren. De Spaanse chef-kok zei dat hij nieuwe ideeën op wil doen voor de moleculaire keuken.

*Innoverende technieken*
De Spanjaard is bekend geworden door zijn grensverleggende technieken, waarbij ingrediënten 'uit elkaar worden gehaald' en vervolgens op een onverwachte manier opnieuw in elkaar worden gezet. Voorbeelden zijn ravioli van inktvis of gevriesdroogde foie gras.

*Beste restaurant*
El Bulli, gelegen vlakbij het plaatsje Rosas ten noorden van Barcelona, heeft drie Michelinsterren en werd vier jaar op rij uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld door het Britse vaktijdschrift Restaurant. Wanneer El Bulli twee jaar sluit dan zal het restaurant alle onderscheidingen en Michelinsterren moeten inleveren en weer van voor af aan beginnen. "Als El Bulli in 2014 open gaat, zal het restaurant al zijn sterren opnieuw moeten verdienen." Dat is het enige commentaar dat men bij de culinaire gids over de voorgenomen sluiting kwijt wilde. "Voor de rest geven wij geen reactie op deze persoonlijke beslissing," zo is te lezen in Het Nieuwsblad.


~De RestaurantKrant, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/el-bulli-dicht-voor-sabbatical-van-twee-jaar/

Overig nieuws