Finalisten Green Chef’s Hat bekend!

Auteur: redactie
Awards 15 januari 2025
Finalisten Green Chef’s Hat bekend!

Op 15 januari was derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken. De deelnemers die gaan strijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam zijn Restaurant Nazka, Restaurant Le Poirier en Camionette uit België . De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog twee wildcards uit in Nederland en België.

De focus ligt bij deze wedstrijd op 100% plantaardig koken. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van de gastronomie. 

De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox van HANOS Nederland en de Dry Aged Biet van Beetz.

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Luc Kusters (Bolenius* /5 Radijzen) Frederic Jaunault (Meilleur Ouvrier de France) gingen de deelnemers aan de slag.

Het beloofd een sterke wedstrijd te worden in Rotterdam! “De finalisten zullen hun mannetje moeten staan en het beloofd een serieuze strijd te worden. Opvallend is dat er wederom een sterke evolutie is in de groentekeuken. De groentekeuken wordt in Nederland steeds volwassener wordt”, aldus Frank Fol, juryvoorzitter Chairman We’re Smart. 

Ook Luc Kusters was erg enthousiast over het niveau van de deelnemers. “Groenten nemen echt de hoofdrol, we hebben veel nieuwe bereidingen van groenten gezien die alleen voor groenten geschikt zijn. De groentekeuken ontwikkelt zich naar een nieuw eigen niveau”. 

Frederic Jaunault uit Frankrijk viel het op dat de groentekeuken in Nederland veel verder is dan in Frankrijk. “In Frankrijk begint de evolutie in de keuken op het gebied van groenten nu pas maar in Nederland zijn de chefs al veel verder!

Restaurant Nazka ging met de prijs voor het “Beste Voorgerecht” naar huis en Restaurant Camionette uit België mocht de prijs voor het “Beste Tussengerecht” meenemen.

Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van 250 euro van de Stichting Kookwedstrijden, een chefsmes van Dick, een medaille en een fles Est om de winst te vieren. Ook mogen de winnaars een masterclass van een top patissier volgen bij Dobla. De finale zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam op dinsdag 23 september 2025.

De deelnemers waren:

  • Jofel Prinsenland
  • Nazka
  • Huis ter Duin
  • Camion Camionette
  • Boutique Hotel Ter Zand

 

Fotografie: Charlotte Mauritz - Annoncé Management 

Overig nieuws