De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken van voedselverspilling en hen kennis te laten maken met de manier waarop de Hotelschool hiermee omgaat. Op de markt waren tien verschillende ‘food rescue’ bedrijven aanwezig, waarvan de studenten gerechten konden proeven.
Ron Blaauw met zijn bok
Bijzondere gast was Walter de bok. Mannelijke geiten worden doorgaans op jonge leeftijd geslacht, aangezien zij geen melk produceren. Dit vlees wordt veel geëxporteerd of weggegooid omdat hier in Nederland weinig vraag naar is. Op de markt toonde Ron Blaauw met zijn heerlijke rendang en satégerechten dat ook het vlees van een bok fantastisch kan smaken. Student Sasha: “Deze markt vertelt je het verhaal achter het voedsel dat je eet. Iedereen houdt van een goed verhaal - én je maag ook!”.
De tomatensoep van Hotelschool The Hague, waarmee 4.000 kilo tomaten zijn gered, stond centraal op de markt. Dit is een van de producten die binnen het onderwijsprogramma PATE zijn gemaakt. PATE staat voor Practical And Theoretical Education en heeft als doel om studenten een verandering teweeg te laten brengen met een positieve impact op de Hotelschool The Hague, en op de maatschappij op zich. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN functioneren hierbij als referentiekader. Komend weekend neemt Hotelschool The Hague deel aan Veggie World, waar zij de potten geredde soep zullen verkopen. Veggie World is een beurs voor vegan producten en vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs Utrecht.