Freelancers trainen horecaskills dankzij samenwerking YoungOnes en SVH

Auteur: Redactie
Personeel 17 augustus 2022
Freelancers trainen horecaskills dankzij samenwerking YoungOnes en SVH

Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf nu samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform van YoungOnes in de horeca aan de slag gaan. Zo willen beide partijen voorzien in de behoefte van horecaondernemers die op zoek zijn naar vakbekwame mensen in de flexibele schil van hun bedrijf. Het e-learningsaanbod van SVH draagt bij aan het snel inwerken en vergroten van kennis en vaardigheden van deze freelancers. Via YoungOnes kan deze groep nu starten bij horecazaken en nieuwe kennis over bijvoorbeeld wijnen of allergenen direct toepassen in de praktijk op de werkvloer.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met alle tekorten aan personeel is het een forse uitdaging voor elke ondernemer om goed opgeleide mensen te vinden. De samenwerking met YoungOnes zorgt ervoor dat freelancers die via YoungOnes hun diensten aanbieden voor de horeca, nu volledig toegang krijgen tot SVH Horecatalent, het e-learningplatform van SVH. Een freelancer die bijvoorbeeld meewerkt in de keuken of bediening van een horecazaak, ontwikkelt zich nu eenvoudig en snel verder in het vak en is op die manier direct van meerwaarde voor de ondernemer.”

Margot Roubos, commercieel directeur YoungOnes: “Freelancen is al langer populair onder jongeren, maar de impact van de huidige krappe arbeidsmarkt is gigantisch. We pakken alle kansen aan om freelancers zo goed mogelijk te ondersteunen. Met het e-learningsaanbod van SVH geven we freelancers de kans om hun kennis en skills verder te ontwikkelen via online trainingsmodules. Bijvoorbeeld over voedingswensen van de gast of de nieuwste gastvrijheidsconcepten en trends binnen het horecavak. Op die manier wordt hun kans op opdrachten verhoogd, kunnen ze een hoger tarief vragen en staan ze met meer vakkennis en zelfvertrouwen op de werkvloer.”

Foto: Ricardo Eshuis (SVH), Tess Drabbe (YoungOnes) en Margot Roubos (YoungOnes)

Overig nieuws