Gastvrijheidscoach zet klassieke tafelbereidingen weer op de kaart

Auteur: Redactie
Gastronomie 22 februari 2022
Gastvrijheidscoach zet klassieke tafelbereidingen weer op de kaart

Gastvrijheidscoach Clemens Schalkwijk lanceert op 1 maart aanstaande Tafelbereidingen.nl. Daarmee wil hij het klassieke vakmanschap van het bereiden van gerechten aan tafel weer op de kaart zetten in Nederland. Daarnaast roept hij horecaondernemers op om op 21 april mee te doen aan de ‘Nationale dag van de tafelbereidingen’ om zo de restaurantmedewerkers weer in de spotlights te zetten.

“Tafelbereidingen zijn een mooie manier om extra aandacht aan je gasten te schenken. Het is in restaurants een ideaal verkoopmoment. Bovendien kun je als gastheer of -vrouw je vakmanschap tonen”, vertelt Clemens Schalkwijk, initiatiefnemer van Tafelbereidingen.nl.

Als gastvrijheidscoach en eigenaar van CS Hospitality, heeft Schalkwijk meer dan 30 jaar ervaring in gastvrijheid. “Met het trancheren van gerookte zalm tot het bereiden van een stroganoffsaus aan tafel stalen gastheren en -vrouwen in de jaren ’80 van de vorige eeuw al de show. Tegenwoordig zie je het bijna nergens meer. Het is verdwenen omdat het vaak te arbeidsintensief en te kostbaar wordt gevonden. Ik deel die opvatting niet en zie dat er wel degelijk mogelijkheden zijn op dit gebied”, vertelt de gastvrijheidscoach. Nadat hij op sociale media zijn plannen voor Tafelbereidingen.nl aankondigde, oogstte hij veel lof. “Mijn Facebookpagina had al snel 1000 volgers.”

Live gerechten afmaken en verhalen vertellen

Met een team van ervaren en professionele gastheren en -vrouwen gaat Tafelbereidingen.nl de beleving van vroeger weer op de kaart zetten in Nederland. In plaats van het serveren van een gerecht en het inschenken van een glas wijn, maken ze als restaurantmanager live voor de neus van de gast het gerecht af. “Bovendien vertellen we smakelijke verhalen over de gerechten.”

Overig nieuws