Begin januari 2025 markeert een belangrijke mijlpaal in de rijke geschiedenis van het iconische Amsterdamse familierestaurant Heemelrijck. Met trots kondigt Nars Hemelrijk, de derde generatie van de familie, niet één, maar twee nieuwe locaties aan in hartje Amsterdam: Petit Heemelrijck en Bakkerij Heemelrijck. Bij Bakkerij Heemelrijck wordt een nieuw concept van wentelteefjes to go geïntroduceerd.
Restaurant Heemelrijck is het toonbeeld van oer-Hollandse gezelligheid waar Amsterdammers en bezoekers van de stad samenkomen voor de lekkerste Hollandse pot. Het verhaal van Heemelrijck begint in 1949 wanneer opa Nars zijn eerste broodjeszaak aan het Damrak opent. Dankzij het succes transformeert de zaak in 1962 in een restaurant dat decennia lang door zoon Robbie wordt voortgezet. Na een korte sluiting heropent kleinzoon Nars in 2023 restaurant Heemelrijck op de Van Woustraat waarmee hij de traditie voortzet in een modern jasje, maar met behoud van de authentieke sfeer en toegankelijke prijzen. Hier geniet je van klassieke gerechten zoals andijviestamppot, snert, suddervlees of een perfect gebakken biefstukje.
Na het succes van het restaurant breidt Nars met zijn Heemelrijck nu uit met twee nieuwe concepten, naast elkaar gelegen aan de Singel in Amsterdam. Petit Heemelrijck en Bakkerij Heemelrijck brengen de iconische sfeer en smaken van restaurant Heemelrijck naar het hart van de stad. Petit Heemelrijck is een intieme ode aan het oorspronkelijke restaurant waar je in een kleinere setting kunt genieten van traditionele Hollandse gerechten en een warme sfeer. In de zomer zijn er 75 plekken op het terras beschikbaar en het is ook mogelijk om met de boot aan te meren. Petit Heemelrijck is de gehele dag open voor ontbijt, lunch en diner met dezelfde klassieke gerechten als restaurant Heemelrijck en als dessert de traditionele wentelteefjes volgens het Heemelrijck familierecept.
Wentelteefjes to go
Bij Bakkerij Heemelrijck wordt een geheel nieuw concept geïntroduceerd: wentelteefjes to go. Hier haal je de prijswinnende wentelteefjes naar opa Nars’ recept, bereid met Fries suikerbrood. Het traditionele recept krijgt een moderne twist door verrassende toppings zoals spek met stroop, pistache crème en citroen mascarpone. Met deze uitbreiding zet Heemelrijck niet alleen zijn traditie voort, maar brengt het ook een frisse twist aan de culinaire geschiedenis van Amsterdam.