Hotel Restaurant de Echoput en Jonathan Zandbergen slaan de handen ineen om wild en andere lokale seizoenproducten en hun leveranciers in de spotlights te zetten. Samen met partners presenteren zij op zondag 1 september de eerste editie van het Wildfestival bij De Echoput.
Het Wildfestival is een preuvenement waar gasten de hele middag kunnen genieten van diverse culinaire gerechtjes en dranken in een informele festivalsfeer. Samen met een selectie van leveranciers en partners brengen de chef en het Hotel Restaurant een ode aan het mooiste, meest duurzame vlees en andere lokale seizoenproducten.
Betrokken partners
De gerechten worden verzorgd door De Echoput in samenwerking met sterrenchef Jonathan Zandbergen en zijn team van TheVipTable. Meesterslager Hans-Peter Spaans en Chefs Puur Wild zijn aanwezig om gasten mee te nemen in het verhaal achter wild en te laten proeven hoe mooi wild kan zijn. Klosse Wines, het wijnbedrijf van de familie Klosse, verzorgt daarbij een exclusief assortiment van duurzame wijnen uit Europa, ondersteund met (speciaal)bieren van Royal Swinkels en La Trappe. De Laat Coffee zal er zijn om meer te vertellen over hun missie om de meest duurzame koffiebranderij van Europa te worden. En de lokale ambachtelijke producenten van Puur Gelders presenteren hun nieuwe maaltijdbox met Gelderse streekproducten.
Hotel Restaurant De Echoput
Op een bijzondere plek in Kroondomein Het Loo, de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe, kwam zeventig jaar geleden de familie Klosse naar de Echoput. Dit was het begin van een rijke culinaire geschiedenis. Sindsdien is de Echoput uitgegroeid van een theehuis tot 5-sterren hotel-restaurant met als specialiteit altijd nog wildbereidingen en wijn-spijs combinaties.
Jonathan Zandbergen
Sterrenchef Jonathan Zandbergen is de jongste Meesterkok van Nederland, schrijver van diverse culinaire boeken en winnaar van internationale prijzen. Als nieuwe generatie sterrenchef wordt hij geroemd om zijn creativiteit en kunde. Na jarenlang als chef-kok op sterniveau te hebben gewerkt, heeft Jonathan onlangs zijn vleugels uitgeslagen en is hij gestart met Chefs Puur Wild en TheVipTable.
Het begint bij Jonathan altijd bij de basis waarin hij de producten centraal stelt, zoals Wild. Werken met de beste producten uit de omgeving, met respect voor dier en natuur. Een perfecte match met de zeventig jaar oude keukenvisie van de Echoput.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.