Op dinsdag 21 maart hebben 15 studenten van Hotelschool The Hague succesvol geassisteerd bij het prestigieuze Goût de France diner op de Franse ambassade in Den Haag. Goût de France is een wereldwijde ode aan de Franse gastronomie. Het was een perfecte gelegenheid voor ambitieuze en talentvolle studenten om zich te verdiepen in fine-dining op Franse wijze. In deze derde editie stonden zij Master Chef Jacques Rolancy en Chef David Pradelle bij om een speciaal gala diner voor te bereiden en te serveren aan voorname gasten.
Goût de France is het grootste Franse diner ter wereld, waarbij 2000 chefs, 2000 menu’s, 71 kook- en hotelscholen en 150 ambassadeurs in 5 continenten betrokken zijn. In Nederland participeren er 23 restaurants aan dit evenement.
Alain Ducasse
Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling organiseert het wereldwijde diner in nauwe samenwerking met de gerenommeerde chef Alain Ducasse.
Goût de France is geïnspireerd door Auguste Escoffier, die het Dîners d’Épicure initiatief (Epicureaanse Diners) startte in 1912: Hetzelfde menu, op dezelfde dag, in verschillende steden verspreid over de hele wereld voor zoveel mogelijk gasten.