Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next

Auteur: Redactie
Personalia 24 april 2024
Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next

In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen de tijd voor hun ambitie. En nu, zo’n 1,5 jaar nadat ze de deuren voor het eerst openden, staat alles klaar om NEXT neer te zetten zoals ze altijd voor ogen hadden. Met Jaimie van Heije als nieuwe signature chef heeft het duo alle ingrediënten in huis voor de next chapter van NEXT. 

Sjoerd Steenbeek: "Een verhaal van de grond af opbouwen, dat is geen sinecure. Het komt met hobbels. Gelukkig houden we van een uitdaging." In 2020 is NEXT nog een reeks losse ideeën op papier: een kosmopolitische plek waar verschillende bubbels etend en drinkend elkaar ontmoeten. Waar een onverwachte 'curve ball' een avond een onvergetelijke anekdote maakt. Een plek voor nieuwe ontmoetingen, ervaringen en interacties. Een nieuw verhaal in Amsterdam. NEXT. Steenbeek: "Mensen houden van de stad omdat ze houden van de sfeer en de sociale energie. Mensen die uit eten gaan komen om te eten en drinken. Maar ze zoeken ook sociale inspiratie - geïnspireerde ontmoetingen. Ze willen momenten en herinneringen creëren. Connecties maken; dat is horeca. Dat is NEXT."


Jaimie van Heije (tweede van links). Fotograaf: Paul Berends

What's NEXT?

NEXT is iets meer dan een jaar open. En in dat jaar werkte het team hard om de zaak te creëren die zij voor ogen hadden. NEXT is net als zijn gasten moeilijk in een hokje te stoppen. Het is geen bar, geen grand café, geen restaurant, geen lounge of koffiezaak. NEXT is niets van dat alles en toch al het bovenstaande. Elke dag. De hele dag door. De grote open ruimte van NEXT, ontworpen door studio TANK, is opgedeeld in verschillende settings. Elk deel komt met een andere sfeer. Voor andere ontmoetingen en momenten. De hele dag door is er iets nieuws te ervaren of een andere vibe te creëren binnen dezelfde ruimte. 

The NEXT chapter

In april sloot Van Heije zich aan bij het team van NEXT. De Vries: "Het afgelopen jaar merkten we dat veel klopte. Maar nog niet alles. Met Jaimie als signature chef vielen de laatste stukken op hun plek." Elf jaar lang kookte Jaimie van Heije in ‘t gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, waar hij bekend stond om zijn verfijnde en kleurrijke gerechten. In 2023 sloot hij het restaurant om te zoeken naar een blank canvas en nieuwe inspiratie. Van Heije: "Bij NEXT voelde ik weer dat het klopte. Als een plek - zoals hier - in elk detail uitgedacht is, dan is te gek om daar iets aan toe te voegen. Ik krijg hier de kans om op een heel nieuwe manier naar gerechten te kijken. Pairen met cocktails, daar had ik nooit eerder de mogelijkheden en middelen voor."

Een aantal van Van Heije’s classics keren terug op het menu bij NEXT - zoals het geliefde gerechtje met tomaatjes, aardbei en peper – met daarnaast compleet nieuwe gerechten in die signature innovatieve en toegankelijke stijl, zoals de miso-aubergine en de oester met bloedsinaasappel en mezcal. Alle gerechtjes zijn op meerdere manieren te combineren. Om te delen of juist voor jezelf te houden. Naast een cocktail aan de bar of bij avondvullend tafelen. De Toast Pata Negra kunnen gasten bestellen als lunch, snack en diner. Of – gewoon omdat het kan – nog eens als dessert. Het barteam van NEXT creëerde innovatieve signature cocktails die het perfecte gezelschap zijn voor de gerechten, maar ook aan de baravonden onvergetelijk kunnen maken. Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws