Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence in Driebergen won in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort van vijf talentvolle leeftijdsgenoten en vertegenwoordigt Nederland op 20 september tijdens de internationale finale in het Canadese Calgary.
Jelle Horst (La Provence in Driebergen), Ralph Benneker (Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte), Kevin van de Poppe (Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum), Dave Staal (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden), Gertjan Tempert (De Nederlanden in Vreeland) en Sander de Vette (De Mandemaaker in Spakenburg) kookten met ingrediënten uit een black box een voor-, hoofd- en nagerecht voor vier personen. De jury beoordeelde de technieken, de organisatie in de keuken en de originaliteit en smaak van de gerechten. Jelle Horst werd op beide aspecten als beste beoordeeld.
Talentvolle chefs
De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.
Internationale finale
Winnaar Jelle Horst is niet alleen de beste van Nederland, maar mag ook deelnemen aan de internationale finale komend najaar in het Canadese Calgary. In 2017 eindigde Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte namens ons land als tweede van de wereld.
De wedstrijd en Chaîne des rôtisseurs
De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs is maandag 18 februari voor de derde keer gehouden. In 2017 was Michel Oude Booijink de eerste landelijke winnaar, vorig jaar was die eer voor Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers (amateurleden en professionals) van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Van ieder aangesloten restaurant of hotel is minimaal één medewerker lid, meestal de eigenaar of chef-kok.
Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks van lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.