Kookwedstrijd om te tonen hoe je smaakvol kan koken met minder zout

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 21 mei 2024
Kookwedstrijd om te tonen hoe je smaakvol kan koken met minder zout

Met de wedstrijd 'Minder Zout, Meer Smaak' wil de Nierstichting samen met restauranteigenaren, chefs en koks in opleiding en smaakpartners de gewoonte van te veel zoutgebruik in de professionele keuken en in de voedingsindustrie in het algemeen doorbreken. En dat is belangrijk omdat té veel zout eten slecht is voor je nieren. Hanos, Nierstichting en Euro-Toques maken dit event op 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam mogelijk. 

Inmiddels hebben ruim 1,7 miljoen Nederlanders chronische nierschade. Door bewust te kiezen voor pure smaken, andere kruiden en bereidingen willen we iedereen laten ervaren dat minder zout zelfs méér smaak oplevert!

Ben jij een echte Smaakmaker?

Dan is deze wedstrijd echt iets voor jou. Want echte Smaakmakers koken met pure smaken en werken met de mooiste en meest verse ingrediënten. Deze chefs zoeken continu naar alternatieven voor zout, zoals verse kruiden, specerijen, pitten, zaden en zuren of bereidingstechnieken zoals fermentatie. En dat is niet alleen beter voor de smaakpapillen, maar ook nog eens veel gezonder.

Tijdens de wedstrijd koken chefs en jong talent uit eigen keuken een driegangenmenu voor een vakjury van 4 personen. Dit driegangenmenu mag in totaal maximaal 2 gram zout bevatten. Daarnaast streef je naar gezond koken volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Je team maakt daarnaast een 30-tal amusehapjes voor het publiek (de publieksstem). In samenspraak met moderator Edwin Loos inspireer je het publiek zoutbewust te koken. Nierstichting zal flyers verzorgen met recepturen, tips & tricks ter inspiratie.

Hoofdprijs

Het winnende team ontvangt een waardecheque van maar liefst 500 euro beschikbaar gesteld door Hanos. Tevens ontvangen alle deelnemers een waardecheque ter sponsoring van de ingrediënten.

Heb jij interesse? Stuur je email aan info@euro-toques.nl. Je ontvangt dan alle wedstrijdinformatie. De Nierstichting voorziet je van advies en spelregels. 

Dinsdag 24 september : 11.00 – 16.00 uur Gastvrij Rotterdam Ahoy Hal 4

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws