Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig nog geopend voor gasten, maar het professionele team, onder leiding van Luc Kusters, zal geleidelijk verplaatsen naar het Rembrandtpark.
Bij het nieuwe Bolenius Rembrandtpark beleven gasten een ongedwongen sfeer in een groene oase van rust, waar alle zintuigen worden geprikkeld van begin tot eind. Zodra je binnenstapt, valt direct het elegante interieur op, met warme aardetinten en luxe materialen die een sfeervolle uitstraling creëren. Op zomerse dagen kunnen gasten lunchen of dineren op het adembenemende terras op de aanpalende houten vlonder. De grote glazen ramen die uitkijken op het park aan het water creëren een bijzonder ontspannen binnen-buiten sfeer. Net als bij het restaurant op de Zuidas wordt hier uitsluitend met lokale ingrediënten gekookt, veelal gekweekt in eigen moestuin.
Samenwerken met de natuur
Bolenius Rembrandtpark wordt omringd door de natuur en het park biedt Kusters en zijn team alle inspiratie. De natuur is vertegenwoordigd op het bord en in het glas. In de kas naast het restaurant én in de tuinen rondom wordt het eigen groen gekweekt; groenten en kruiden van hoge kwaliteit, die niet dichterbij het bord te vinden zijn. Alles met het doel om de natuurlijke omgeving stimuleren en zelf tuinieren te promoten, met een trotse nadruk op lokale producten. De keuken van Bolenius werkt uitsluitend met seizoensgebonden ingrediënten, vers en in harmonie met de natuur. Alle gerechten zijn stuk voor stuk verfijnde smaaksensaties, bereid op het hoogste gastronomische niveau. Nieuw zijn de unieke à la minute bereide botanische cocktails met het beste dat de tuin van Bolenius in het seizoen te bieden heeft.
Love at first sight
“Een relatie wees mij op de nieuwe locatie Rembrandtpark en het was love at first sight. In eerste instantie wilde ik nog beide locaties runnen, maar met alle mogelijkheden die Rembrandtpark biedt, met faciliteiten als catering en private dining heb ik besloten de Zuidas geleidelijk te verlaten. Ons doel is gasten eerlijke, indrukwekkende en gezonde gerechten te serveren en zoals vele jaren het culinaire met het circulaire te verenigen. Deze locatie geeft mijn team en mij een enorme stimulans om de totaalbeleving van Bolenius te perfectioneren. Niet alleen op het bord, maar ook in het glas, met nieuwe botanical cocktails en mocktails en een uitgelezen nieuwe wijnkaart met vooral biologische en biodynamische wijnen van kleine, innovatieve producenten”, zegt Luc Kusters, chef van Bolenius Rembrandtpark.
Het team van Bolenius is klein en getalenteerd, waarvan het grootste gedeelte eerder ervaring op deed bij Bolenius op de Zuidas. Met de expertise van de equipe en vriendelijke gastvrouwen en -heren streeft Bolenius ernaar om elke lunch en diner onvergetelijk te maken. Een bezoek waard!
Foto credits: Alek Bruessing
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.