Al sinds 2008 is restaurant De Beren in Bleiswijk een vertrouwd adres voor gezinnen, vriendengroepen en zakenrelaties uit de regio. Deze week breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor het restaurant: Tessa de Groot, een bekend gezicht binnen de vestiging, neemt het roer over.
Als zestienjarige startte De Groot in Bleiswijk en klom ze op naar verschillende rollen binnen het bedrijf. Met haar uitgebreide ervaring, zowel op de werkvloer als achter de schermen, voelt deze nieuwe uitdaging als een logische vervolgstap in haar carrière. “Het voelt echt als de juiste keuze,” vertelt zij enthousiast. “Vanaf het eerste moment ben ik hier al kind aan huis. Ik ken het team, de sfeer en de processen door en door. Het ondernemerschap is een spannende uitdaging, maar ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn team De Beren Bleiswijk nog verder te laten groeien.”
Een vertrouwd gezicht
De Groot is al betrokken bij De Beren Bleiswijk vanaf het eerste uur. Als zestienjarige begon ze hier op de allereerste dag van de opening met een bijbaantje en werkte zich door de jaren heen op tot vestigingsmanager. Later maakte ze de overstap naar het hoofdkantoor, waar ze als projectmanager niet alleen bedrijfsprocessen optimaliseerde, maar ook nieuwe franchisenemers begeleidde om van hun vestiging een succes te maken.
Een ervaring die haar uitstekend heeft klaargestoomd voor haar nieuwe rol als franchisenemer. “De afgelopen jaren heb ik veel ondernemers geholpen om de processen van De Beren eigen te maken. Nu sta ik zelf aan het roer en is het bijzonder dat ik nu juist bij hen kan aankloppen voor advies over het ondernemerschap,” lacht zij. “Het is een spannende stap, maar ik zie het vooral als een geweldige uitdaging.’’
De Beren Bleiswijk
De in 2008 geopende vestiging, destijds nog onder de naam Boeddha Beer, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een geliefde eetgelegenheid in de omgeving. Met een ruim terras en een indoor kinderspeeltoestel biedt het restaurant voor ieder wat wils. Als echte Bleiswijker ziet De Groot het als haar missie om van De Beren Bleiswijk opnieuw een écht begrip te maken. ‘’Ik wil dat het voelt als een gezellig familierestaurant,” zegt zij. “Een plek waar je samenkomt, of dat nu met familie is voor een diner of met vrienden na een sportwedstrijd voor een borrel. Samen met het team ga ik er alles aan doen om een plek te creëren waar iedereen met plezier terugkomt.’’
De Beren: al bijna veertig jaar een begrip
Wat ooit in 1984 begon als een eetcafé aan de Noordsingel in Rotterdam, is nu uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende horecaformules van Nederland. Met ruim 48 restaurants en 29 bezorgrestaurants door heel het land verspreid, voorziet het De Beren concern haar gasten sinds jaar en dag van smakelijke gerechten en een gastvrije beleving.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.