Dat Bonaire meer is dan een duikbestemming, weet lang niet iedereen. In juli heeft de World Food Travel Association (WTFA), een non-profitorganisatie en toonaangevende autoriteit op het gebied van voedsel- en dranktoerisme, Bonaire benoemd tot Culinary Capital en daarmee uitgeroepen tot een aantrekkelijke bestemming voor fijnproevers. Het Nederlands Caribische eiland biedt een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.
Ook Harbour Village Beach Club Bonaire heeft stappen gezet om te investeren in een nog betere culinaire gastbeleving door het aantrekken van een nieuwe chef-kok: Chef Rodrigo Sanchez, oorspronkelijk uit San Salvador, El Salvador. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als chef-kok in Amerika, Hawaii, diverse Caribische eilanden, Europa, Azië, Latijns-Amerika, waarvan de laatste 4 jaar op Saba.
Het La Balandra restaurant van Harbour Village heeft een sfeervolle setting met een panoramisch uitzicht op zee. Hier brengt Chef Rodrigo gerechten met verse en seizoensgebonden ingrediënten tot leven. Een naar eigen zeggen verrassend menu, de wijnen en de ambiance maken een bezoek tot een gastronomische beleving. Dineren aan de vloedlijn op het strand is op aanvraag mogelijk. Ook bezoekers van buitenaf zijn welkom voor lunch of diner.
Wie eersteklas wil genieten op Bonaire komt al snel uit bij het enige privéresort op het eiland; Harbour Village Beach Club Bonaire. Het is kleinschalig, heeft een warme uitstraling en persoonlijke aandacht voor de gasten. Het resort is een oase voor rustzoekers die naast een exclusief verblijf ook de bijzondere natuur en rijke cultuur van Bonaire willen ontdekken. Er zijn ruime suites, waarvan de meeste direct aan het privéstrand liggen. Binnenkort worden hier de nieuwe Harbour Villa’s aan toegevoegd met uitzicht op de jachthaven.
Harbour Village Bonaire blijft investeren in een optimale gastbeleving, recentelijk is Paul Simoes aangesteld als General Manager na een indrukwekkende en jarenlange carrière in luxury hotel brands. Paul is een gepassioneerde hotelier met een hart voor gastvrijheid en creativiteit. Hij heeft gewerkt in Portugal, Canada en de Caribbean waaronder St. Kitts & Nevis, Grand Cayman en St. Lucia.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.