Remco Kuijpers en Martijn Kajuiter bundelen Michelinkrachten bij hotelrestaurant LIZZ

Auteur: Redactie
Personeel Gastronomie Michelin 17 november 2021
Remco Kuijpers en Martijn Kajuiter bundelen Michelinkrachten bij hotelrestaurant LIZZ

De ervaren sterrenchef Remco Kuijpers komt vanaf januari 2022 het team van restaurant LIZZ en mede-sterrenchef Martijn Kajuiter versterken. Samen met Martijn zal hij verantwoordelijk zijn voor een constant hoog niveau, passend bij boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS).

Rotterdammer Remco Kuijpers was de afgelopen zes jaar chef-kok van restaurant Fitzgerald, waar hij een Michelinster binnenhaalde. Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk (inmiddels gesloten) en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci en Vermeer. De potentie van LIZZ en de ambitie van eigenaren Lennart en Sharon van Gastel en chef Martijn Kajuiter, trokken Remco uiteindelijk over de streep om restaurant Fitzgerald te verlaten. Remco: “Het team wil gasten vanuit het hart op alle mogelijke manieren verwennen en ze stralen een eigen identiteit uit. Ik kom heel graag dat collectief versterken.”

Zij-aan-zij

Remco zal zij-aan-zij werken met Martijn, die sinds de start van zijn carrière in de jaren 90 bij meerdere sterrenrestaurants in binnen- en buitenland werkte. Zo verdiende hij een Michelinster bij The House van het Ierse Cliff House Hotel. Sinds januari 2021 werkt Martijn bij WSHS. Beide chefs hebben dus in het verleden eigenhandig een Michelinster bij elkaar gekookt en deze kwaliteiten worden bij LIZZ gebundeld. Martijn: “Ze zeggen dat chefs een groot ego hebben. Dat is ook zo, maar ze stellen dat ego ook heel graag beschikbaar aan het grotere goed. Lennart en Sharon zijn enorm moedig geweest om WSHS te realiseren en het hotel verdient het beste. Daar zorgen we samen voor.” Beide chefs zijn gepassioneerde professionals die elkaar genoeg lucht geven om creatief te zijn en beter te worden. Martijn: “Zonder kritiek geen vooruitgang, en die ruimte is er. We zullen elkaar versterken en samen voor het hoogst haalbare niveau gaan.”

Toppers gezocht

Net als de rest van de Nederlandse (en wereldwijde) horeca, zoekt ook WSHS naar personeel. Remco en Martijn roepen dan ook iedereen op om de vacatures van het prestigieuze hotel in Gouda te bekijken. Bij zowel de zwarte als witte brigade is plek voor mensen die graag willen leren van de besten uit het vak. Martijn: “Onze mensen hebben niet te maken met clichés en herhaling van zetten, die nog weleens om de hoek komen kijken bij horeca die al langer bestaat. WSHS is een jong bedrijf waar met respect met elkaar wordt omgegaan en ruimte is voor eigen initiatief.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws