Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden chef-kok Richard de Vries en zijn junior chefs Pedro Raposo en Roland Knittel geïntroduceerd aan de pers.
De Vries heeft in het verleden in een flink aantal sterrenrestaurants gewerkt. Onder meer Parkheuvel ** in Rotterdam, waarvan chef Erik van Loo eveneens aanwezig is bij de lunch, La Rive** in het Amsterdamse Amstel Hotel, Bokkedoorns** in Overveen, De Zwetheul* (nu Aan het Zwet) in Schipluiden, De Nederlanden* in Vreeland en Savelberg* in Voorburg prijken op het cv van de van oorsprong Achterhoekse chef. Bij zijn laatste werkgever, Wielinga in Leiden, verdiende hij een Bib Gourmand.
De Vries, die naar eigen zeggen een voorliefde heeft voor klassieke sauzen, kreeg maandag ondersteuning van zijn junior chefs Raposo en Knittel, die hun sporen verdienden bij onder meer FG Restaurant** en The Millen*.
De nieuwe keukenbrigade zette de aanwezigen na een welkomstwoord van oprichter en mede-eigenaar van Savarin Patrick van Zuiden en de Rijswijkse burgemeester Huri Sahin een zesgangenlunch voor met Noordzeekrab, kreeftenbisque, skrei, parelhoen en Ierse runderhaas. De Vries heeft een voorkeur voor Iers rund en werkt graag met vlees afkomstig uit het land. Als dessert volgde een klassieker van het huis: een gateâu de savarin, een tulband doordrenkt in Grand Marnier, met mango, kalamansie en tropisch fruit.
Met de wijnen wist de Zwarte brigade onder leiding van F&B manager Coen Boonstra en Sommelier Eline van Zuiden de genodigden te imponeren. Savarin staat natuurlijk bekend om de exclusieve wijnkelder maar deze reputatie werd wederom overtroffen. Sommelier Eline ging de culinaire strijd aan met huizen als Vega Sicilia, Domaine Faiveley en Beronia.
Stephanie Nunes Querido en Patrick van Zuiden , de drijvende krachten achter Savarin, onderstrepen het belang van deze nieuwe fase. Zij willen Savarin nog hoger op de kaart zetten en een plek bieden waar alle gasten consistent genieten van topgastronomie.
De geslaagde kennismakingslunch werd afgesloten met koffie en lekkernijen in bar-bistro L'Entrée van Savarin.