Restaurant LOCALS, gevestigd in Hotel Haarhuis, introduceert binnenkort een exclusieve Chef’s Table ervaring voor culinaire fijnproevers. Tijdens deze gastronomische avonden krijgen gasten de primeur om het nieuwe menu te ontdekken, samengesteld door chef Rafael Surie en zijn team.
De avond start in restaurant LOCALS, waar gasten verwelkomd worden met een aperitief op basis van de huisgemaakte Locals Gin en een amuse. Aansluitend vindt het zevengangendiner plaats in de Vertical Farm - een innovatieve, duurzame ruimte waar groenten en kruiden op water worden gekweekt. Elk gerecht vertelt een verhaal en wordt door de chef persoonlijk toegelicht, terwijl geselecteerde wijnen de smaken versterken.
Duurzaamheid en innovatie in de keuken
De Vertical Farm maakt gebruik van geavanceerde technologieën om voedsel op een efficiënte en duurzame manier te kweken, zonder externe invloeden. Dankzij de gecontroleerde omgeving worden energie, licht en water optimaal gereguleerd, wat resulteert in een constante aanvoer van verse kiemgroenten en kruiden. De sfeer in de Vertical Farm maakt de ervaring extra speciaal; gasten wordt dan ook geadviseerd hier rekening mee te houden bij hun kledingkeuze.
Over LOCALS
Restaurant LOCALS is gevestigd in Hotel Haarhuis en staat voor lokale producten én mensen. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteert LOCALS het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. De Nederlandse producten komen niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft restaurant LOCALS een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.
Vertical Farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen, in een volledig gecontroleerde omgeving. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. Een unieke manier van het kweken van groenten en kruiden in Arnhem! De keuken van restaurant LOCALS wordt geadviseerd door dé groentechef van Nederland Niven Kunz. Kunz heeft in twee verschillende restaurants een Michelinster verdiend en ook zijn eigen restaurant Triptyque is gewaardeerd met een groene ster.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.