Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebastiaan Follong overgenomen en daarmee start Ovum met een volledig vernieuwde menukaart.
Het inpandige restaurant van inspiratiecentrum Nidum werd in 2021 geopend in het monumentale Arsenaal in Grave. Op deze unieke locatie in Noord-Brabant werden al meerdere culinaire successen behaald.
Aard Keijser, eigenaar restaurant Ovum: “Met Ovum willen wij een culinaire, maar laagdrempelige culinaire ervaring bieden. Na de opening hebben we hele mooie vermeldingen ontvangen van Lekker500 en Gault&Millau. Deze hoogtepunten zijn bereikt met Sebastiaan en zijn team. Na bijna drie jaar start hij nu zijn eigen culinaire avontuur met de ambitie voor een ster. We wensen Sebastiaan uiteraard veel succes met deze nieuwe uitdaging en blijven zijn carrière volgen. Wij zetten onze visie door met de enthousiaste ambities van Quintus te Duits. Het team kijkt ernaar uit om Ovum samen nog beter op de kaart te zetten, als unieke locatie waar je culinair kunt genieten maar ook welkom bent voor een borrel of kopje koffie.”
Nieuwe chef-kok: Quintus te Duits
Te Duits brengt een schat aan ervaring en een passie voor innovatieve, smaakvolle gerechten met zich mee. Hij staat al sinds zijn tiende in de horecakeuken en heeft zijn ervaring opgedaan op diverse niveaus, van eetcafé tot het hogere segment, waaronder souschef bij Le Meridien in Den Bosch en Ingenhousz in Breda en chef-kok bij Nippen in Den Bosch. Te Duits: “Ik heb er ontzettend veel zin in om de gasten van Ovum te verbazen met mooie borden en smaken. Dat is waar ik voor sta. In mijn ogen verbindt eten en drinken ons met elkaar. Net als kunst en muziek maakt dat het leven mooier. Samen met het team van Ovum wil ik die verbintenis zo goed mogelijk tot stand brengen. Mijn team is alles voor mij. Ik mag het leiden, maar zonder hen ben ik nergens.”
Nieuwe menukaart en visie
Met de komst van Te Duits biedt restaurant Ovum haar gasten een nieuwe menukaart. Zij kunnen zich verheugen op innovatieve gerechten die de klassieke keuken een moderne twist geven. Van verfijnde voorgerechten tot verrassende desserts, elk gerecht is met zorg samengesteld om een onvergetelijke eetervaring te bieden.
Fotografie: Annelot ter Linden
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.