Restaurant Ovum presenteert nieuwe chef-kok

Auteur: Redactie
Personalia Gastronomie 10 september 2025
Restaurant Ovum presenteert nieuwe chef-kok

Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants brengt hij nieuw elan en inspiratie in de keuken, waarmee Ovum zich klaar maakt voor een nieuw seizoen vol smaak en gastvrijheid.

Van Veen startte als leerling bij Wiesen* in Eindhoven en groeide door tot souschef. Daarna werkte hij als chef de partie bij De Treeswijkhoeve**, souschef bij De Lindehof**, keukenchef bij Sense* en Sabero** en chef-kok bij restaurant Gani, het chef’s table concept van Nastrium. Een belangrijk fundament voor zijn stijl legde Van Veen bij het gerenommeerde authentieke Chinese restaurant Mei Wah, waar hij werkte onder de vleugels van mevrouw Yuen. “Van haar leerde ik de fijne kneepjes van de Aziatische keuken, die ik nu graag combineer met de Franse keuken. Die samensmelting zorgt voor een mooie balans en een verrassende smaakbeleving. Bij Ovum wil ik op een toegankelijke manier het hoogst haalbare neer gaan zetten, met pure smaken en lokale, eerlijke producten.”

Aard Keijser, eigenaar van restaurant Ovum, is erg enthousiast over de nieuwe chef-kok: “Bij restaurant Ovum is iedereen welkom voor een culinaire ervaring. We houden de drempel graag laag, maar bieden tegelijk een sfeer, uitstraling en menukaart van niveau. Met Maikel aan boord kunnen we deze visie blijven waarmaken. We kijken er enorm naar uit om samen onze gasten op alle vlakken te blijven verrassen.”

Van Veen zal zijn creativiteit ook tot uiting gaan brengen aan de Chef’s Table in de monumentale binnentuin. In deze exclusieve setting worden zes gasten volledig in de watten gelegd met een persoonlijke en seizoensgebonden tasting experience. De Chef’s Table is binnenkort te reserveren, maar vanaf eind september kunnen gasten al kennismaken met de volledig vernieuwde menukaart van Ovum.

Fotografie: Annelot ter Linden

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws