RIJKS introduceert Make-Away

Auteur: David Bakker
Michelin Ondernemen 3 september 2020
RIJKS introduceert Make-Away

In december introduceert Joris Bijdendijk van RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, een nieuwe formule: RIJKS® Make-Away. Deze formule volgt het succesvolle Take-Away concept op, dat het team in maart lanceerde.
 
De RIJKS® Make-Away box bestaat uit vier gerechten, amuse, brood, boter en een bonbon voor bij de koffie, voor €50 p.p. Al het tijdrovende kookwerk is door team RIJKS® voorbereid. In een paar eenvoudige stappen kunnen de gerechten thuis worden afgemaakt, onder virtuele begeleiding van chef Joris Bijdendijk. De samenwerking tussen restaurant en gast, waarmee thuis de perfecte dinerervaring wordt neergezet, maakt van Take-Away nu Make-Away. De compacte box is een dag houdbaar in de koelkast en dus ook van tevoren af te halen en cadeau te doen.
 
Chef Joris Bijdendijk: "Door de vele enthousiaste reacties vanuit het hele land introduceren wij een vervolg op de RIJKS® afhaaldiners bij speciale gelegenheden. De decembermaand met alle feestdagen is bij uitstek de periode om te tafelen met familie en vrienden, en terug te blikken op dit gekke maar bovenal leerzame jaar. Dat kan in een restaurant, dat kan thuis, en komende feestdagen ook met het beste van beide werelden: een restaurantmaaltijd aan de eigen eettafel, zonder stress."
 
Vanaf 3 september is de RIJKS® Make-Away box, voor de hele maand december, vooraf te reserveren. Bestellingen kunnen worden geplaatst via rijksrestaurant.nl/make-away

RIJKS® startte op vrijdag 13 maart, als een van de eerste restaurants met een Michelin ster, met Take-Away. Nog voor de officiële lockdown werd het restaurant omgebouwd tot pick-up punt. Meer dan 22.000 gasten haalden hun diner af en steunden hiermee het restaurant. Op verzoek van vele gasten buiten Amsterdam werd RIJKS® On Tour gestart, waarbij ruim 1500 menu’s bezorgd werden in Laren, Amstelveen, Utrecht en Haarlem. Er kwam een Take-Away ontbijt, met alleen al op Moederdag 400 orders. Ook heeft RIJKS® samen met het Amsterdam Dinner Foundation honderden ontbijtjes verkocht om het Aidsfonds te steunen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws