Sligro organiseert uniek inspiratie-, kennis- en netwerkkevent ‘Chef Special’

Ondernemen 31 augustus 2023
Sligro organiseert uniek inspiratie-, kennis- en netwerkkevent ‘Chef Special’

Speciaal voor chefs die zich verder willen ontwikkelen in hun vak organiseert Sligro ‘Chef Special’. Tijdens dit compleet verzorgde eendaagse inspiratie-, kennis- en netwerkevent krijgen chefs een uniek kijkje in keukens van toonaangevende chefs en uiteenlopende experts. Ook komen de laatste trends in producten en foodconcepten ruimschoots aan bod. Chef Special vindt plaats op dinsdag 3 oktober bij Sligro’s ZiN Inspiratielab in Veghel.

Persoonlijk dagprogramma

Chef Special wordt opgezet in festivalstijl en onderverdeeld in vijf thema’s: Bewust & verantwoord, Around the world, The Next online Chef, Winter en Meer marge in minder tijd. Elke area biedt plaats aan uiteenlopende masterclasses en aan nieuwe producten en foodconcepten die binnen het thema passen. Deelnemers ontvangen vooraf een timetable, zodat ze hun persoonlijk dagprogramma alvast kunnen samenstellen. Chef Special is specifiek gericht op chefs van restaurants, hotels, restobars en cateraars.

Toonaangevende masterclasses

De masterclasses worden verzorgd door toonaangevende chefs en horeca-experts. Niemand minder dan ‘groentechef’ Luc Kusters (Restaurant Bolenius Amsterdam) deelt zijn geheimen voor onderscheidende groentegerechten. Jord Althuizen biedt nieuwe inzichten rondom winter BBQ en neemt bezoekers mee in de wereld van streetfood. Sietse Blummel (Executive Chef ZiN Inspiratielab) laat zien hoe je waste een wonderlijk nieuwe culinaire twist geeft. Verder is er volop aandacht voor onder meer foodfotografie (Kamille Kave, bekend van het televisieprogramma het Perfecte Plaatje) en plating en wild (Niels van Dooijeweert, Broederenklooster Zutphen).  

‘Onvergetelijke dag’

Sietse Blummel, Executive Chef bij Sligro: “Met Chef Special zijn chefs verzekerd van een ijzersterk programma vol nieuwe inzichten en ideeën. Daarmee kunnen ze direct aan de slag in eigen keuken én krijgen ze handvatten om te groeien in hun vak. Chef Special is dé gelegenheid om in contact te komen met een interessant en waardevol netwerk van experts, collega’s en leveranciers. Maar vanzelfsprekend is het ook vooral genieten van een dag vol bijzonder, goed en lekker eten en drinken.”

Over Zin Inspiratielab

ZiN Inspiratielab is een initiatief van Sligro en dé plek waar horecaprofessionals nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie opdoen. In de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events en met het doel om horecaprofessionals gegarandeerd nóg beter te maken in hun vak en business.

Overig nieuws