Sterren Preuvenement: Tien Michelinchefs komen samen op Slot Zeist

Auteur: Redactie
Events Gastronomie Michelin 18 november 2022
Sterren Preuvenement: Tien Michelinchefs komen samen op Slot Zeist

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt Slot Zeist omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelinchefs en de Chef de Chateau geven acte de préséance en staan samen garant voor een unieke culinaire beleving. “De crème de la crème van de Nederlandse gastronomie laat zien dat dineren in een sterrenrestaurant ook anders kan”, aldus de organisatie. Slot Zeist is gekozen vanwege de bijzondere en imponerende stijlzalen, de schitterende entree en de centrale ligging.

Door krachten te bundelen maken gasten in één avond kennis met tien sterrenchefs die ieder een gerecht uit eigen keuken bereiden en serveren. Na ontvangst met bubbels en amuses, maakt men een avondvullende culinaire wandeling door het Slot. Het walking dinner menu bestaat uit vier koude gerechten, vier warme gerechten en twee desserts. De gerechten halen bezoekers zelf op bij de chefs, waarna ze na een praatje met de chef plaatsnemen aan één van de vele (sta)tafels. Tijdens de wandeling is er livemuziek. Ook de kunstliefhebber komt aan zijn of haar trekken. De expositiezalen met werken van Jasper Krabbé worden voor deze speciale gelegenheid opgesteld voor de gasten. 

Vanzelfsprekend worden bijpassende wijnen bij de gerechten geserveerd en de 'winemakers' helpen gasten om de juiste keuze te maken en geven ze tekst en uitleg over de wijn.

Om 22.00 uur start de afterparty in het loungecafé onder het genot van een kopje koffie en een likeurtje. Een dansje wagen kan in de 'ballroom' waar de dj er een feest van maakt. Rond middernacht staan de mensen van valet parking klaar, of wellicht beter, Rent A Bob die de gast ook thuisbrengt.

Per avond zijn er tien van de twaalf deelnemende chefs aanwezig:

- Paul Kappé van Monarh in Tilburg
Ronald van Roon van Calla's in Den Haag
- Egon van Hoof van Mos in Amsterdam
Lars van Galen van 't Lansink in Hengelo
- Mike Cornelissen van Rijnzicht in Doornenburg
- Eric van Bochove van 't Vlasbloemeken in Koewacht
- Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland
- Hans Derks van Versaen in Ravenstein
- Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine in Haarlem
- Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten
- Erik Tas van 't Ganzenest in Rijswijk
Jonathan Zandbergen van Merlet uit Schoorl

Sterren Preuvenement in Slot Zeist:
Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, 18.30-00.00 uur
Een all-in toegangskaart bedraagt € 349,00 per persoon
Maximaal 300 gasten per avond

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws