Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan de Elspeterweg.
Jacob Jan en het team van Brasserie 14 slaan op deze avond de handen in één om een culinair 5-gangen brasserie menu voor de gasten te serveren. Jacob Jan is na het stoppen met restaurant de Leest vorig jaar een ander weg ingeslagen om zijn culinaire kennis in diverse nieuwe concepten in binnen en buitenland te ontwikkelen. Zijn meest recente geopende concept restaurant is restaurant No-Rules in Amsterdam en verder met het met 1 ster bekroonde ‘The White Room ‘ in het bekende ‘ Krasnaposky hotel’ in hartje Amsterdam aan de Dam.
“Via Aad Ouborg ben ik Tim Vissers tegen gekomen; hij kwam dan ook met de bijzondere vraag of ik het een keer leuk zou vinden om iets unieks met hem te bedenken. Door deze vervelende Corona periode waarin we met zijn allen leven en waarin we creatiever met dingen in ons beroep moeten omgaan, vond ik de vraag van Tim Vissers om in zijn Brasserie 14 mijn idee los te laten over een Brasserie menu een leuke gimmick die ik dan ook nog nooit eerder heb gedaan” aldus Jacob Jan Boerma.
Creatieve evenementen
Martijn Brinksma, Operationeel Manager van de Hoeve van Nunspeet vertelt: “Ook wij willen ons graag profileren door creatieve en unieke evenementen te organiseren. Het is dan ook een eer om samen met Jacob Jan Boerma deze unieke dag te mogen organiseren, waarbij nog steeds onze toegankelijkheid de basis zal zijn. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om met een bekende drie sterrenchef en ons team een keertje een totaal ander beleving te geven in onze Brasserie 14."
Jacob Jan bereidt gerechten die herkenbaar zijn in een brasserie, maar die zijn unieke signatuur zullen hebben. De kosten van het 5-gangen brasserie menu met bijpassende wijnen, tafelwater en koffie deluxe bedragen €125,- per persoon. Wanneer men ervoor kiest om de wijnen te laten staan, kost het menu €95,- per persoon.