Sterrenchef Tom Lamers en zijn vrouw Anoeshka zijn per 1 januari mede-eigenaren van Restaurant ’T Raedthuys* in Duiven. Samen met chef en eigenaar Hans den Engelsen en zijn vrouw Karina van der Kolk gaan zij het restaurant runnen. Hans en Karina geven het nieuwbakken ondernemersstel de kans om in het ondernemerschap te groeien. Ze zullen de kneepjes van het ondernemersvak overbrengen aan Lamers en Anoeshka in een periode van drie jaar. Daarna gaan den Engelsen en van der Kolk hun volgende dromen volgen.
Tom Lamers, bekend van Restaurant Het Koetshuis* in Bennekom gaat samen met zijn vrouw Anoeshka deze nieuwe uitdaging aan. Anoeshka heeft haar sporen verdiend bij onder andere Restaurant Vermeer* en De Bokkedoorns** en werkt inmiddels al tien jaar bij ’T Raedthuys*.
Tom en Anoeshka gaan dieper in op deze stap, hun plannen en ambities in de nieuwste aflevering van de podcast van De Wereld van de Gastronomie.
Voor Lamers en Anoeshka is dit echt een thuiswedstrijd; Lamers is in deze omgeving opgegroeid en ze wonen om de hoek bij het restaurant. “We waren hier al een tijdje mee bezig en na onze bruiloft zijn we echt keihard gaan sparen om onze droom van een eigen zaak waar te maken”, aldus Tom Lamers. Anoeshka vult aan: “We kijken enorm uit naar deze nieuwe stap en de vrijheid van het ondernemerschap.”
Ook den Engelsen en van der Kolk zijn zeer content met deze stap. “Wij zijn enorm trots dat we de zaak, waar wij twintig jaar aan hebben gebouwd, kunnen overdragen aan Tom en Anoeshka Samen gaan we de komende drie jaar de zaken overdragen en leren we ze de fijne kneepjes van het ondernemerschap.”
De stijl van het restaurant en de keuken sluiten naadloos aan op de stijl van Lamers en Anoeshka en er zullen weinig veranderingen zijn in de uitstraling of de keuken. “We hebben dezelfde kookstijl en de afgelopen jaren zijn er al veel dingen aangepakt in het pand, waardoor we in een moderne zaak terechtkomen", aldus Tom Lamers.
Restaurant ‘T Raedthuys* is een fine dining restaurant in het oude raadhuis van Duiven. Het statige, gemoderniseerde pand is een ware eyecatcher in het centrum van Duiven en is al sinds 2013 in het bezit van een Michelinster. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.