Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en gastvrouw Indy Chiron Akkermans. Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en zal het huidige niveau van de tussen Rotterdam en Delft gelegen zaak voortzetten.
Beide partijen zijn gelukkig met de overname van het aan het water van de Schie gelegen restaurant. Joris Peters: "Ik ben heel blij dat dit enthousiaste en ervaren koppel deze prachtige zaak overneemt en dat het culinaire niveau gehandhaafd blijft. Zijn staat van dienst kennende, weet ik dat Justin heel goed kan koken en dat heeft hij sinds hij naast mij in de keuken staat ook laten zien. Ook Indy heeft bij topzaken gewerkt en weet hoe ze gasten in de culinaire watten legt. Zij werkt al een aantal maanden bij ons als maître en kent inmiddels een deel van onze gasten. Uit alles blijkt dat Justin en Indy hart hebben voor Aan de Zweth en ik ben ervan overtuigd dat ze er een succes van zullen maken."
Ruime ervaring in toprestaurants
Het paar heeft een mooi parcours afgelegd bij Rotterdamse toprestaurants. De 33-jarige Justin Koopman begon zijn carrière bij onder meer Zeezout en was daarna (sous)chef bij restaurants als FG, Parkheuvel, HMB, Bar Berta en ‘t Ganzenest in Rijswijk. Indy Chiron Akkermans (27 jaar) was gastrouw en maître bij onder meer HMB, Amarone, Fred, Bar Berta en FG, voor ze eind 2024 naar Aan de Zweth overkwam.
Mediterrane touch
Justin Koopman: “Wij hadden al langer de wens om een eigen zaak te starten en waren al jaren verliefd op deze droomlocatie aan het water. Ik ben opgegroeid in Rotterdam en ik ben de regio altijd trouw gebleven. Dat Joris ons de kans heeft gegeven om op mijn geboortegrond een eigen restaurant te starten is geweldig en daarmee is de cirkel rond. Aan de Zweth en daarvoor De Zwethheul is al ruim 35 jaar een gastronomisch instituut waar altijd topchefs hebben gewerkt en sterren hebben gestraald. Wij zijn er trots op dat wij hier met een jong en gedreven team onze eigen zaak mogen beginnen. Net als Joris kook ik vanuit een Franse basis en werk ik met verse producten van topkwaliteit. Ik geef mijn gerechten graag een mediterrane touch door het gebruik van kruiden en specerijen en ik bruis van de ideeën om onze gasten te verrassen. Zo wil ik graag het klassieke grand dessert terugbrengen, maar dan in een hedendaags en subtieler jasje, in de vorm van een ‘petit grand dessert’.”
Restaurant met veel extra’s
Indy Chiron Akkermans: “We zijn heel blij met de extra’s die de locatie biedt, zoals de lounge, de private-dining-ruimte, de chef’s table en het prachtige terras aan het water van de Schie. Natuurlijk gaan wij onze eigen draai geven aan de zaak, maar verder zal er voor de vaste gast weinig veranderen. Wel streven we ernaar om op termijn weer vijf dagen per week open te gaan, met woensdag als extra dag. Hiervoor zijn we nog op zoek naar uitbreiding van het team, dat dan overigens wel een vierdaagse werkweek zal houden.”
Afscheid met mooie herinneringen
Joris Peters zal tot eind 2025 nog als mentor aanblijven, waarbij hij Justin in de keuken terzijde zal staan, achter de schermen zal werken en het paar zal coachen op ondernemersgebied. Joris Peters: “Zo kan ik geleidelijk afbouwen en wennen aan het afscheid, dat er een zal zijn met een lach en een traan. Toen Anjeta en ik tien jaar geleden hier begonnen waren onze kinderen nog heel klein. Ze zijn hier opgegroeid en hebben leren zwemmen in de Schie, waarna we ze afspoelden onder de kraan van de vaatwasser. Met veel mooie herinneringen sluiten we een prachtige periode van ruim tien jaar af en hierna ga ik me oriënteren op een nieuw initiatief in de regio.”
Joris&Justin-menu
Van 6 tot en met 30 maart 2025 kunnen gasten van Aan de Zweth genieten van een Joris&Justin-menu, dat bestaat uit zes gangen, waarbij elke chef drie gangen met zijn eigen signatuur voor zijn rekening neemt. Het menu kost 165 euro per persoon.