In het weekend van 22, 23 en 24 oktober vindt op de Zijdebalen in het centrum van Utrecht de eerste editie van de Streekweken plaats. Naar zeggen van de organisatie de grootste overdekte seizoensmarkt van Nederland met gratis entree. Drie dagen lang verzamelen meer dan 100 ambachtslieden zich met eerlijke en verse producten uit alle regios van Nederland onder één dak om bezoekers kennis te laten maken met hun liefde voor super vers en echt eten.
*Duurzaam leven*
Dinnersite besteedt al langer aandacht aan duurzaam leven en heeft Streekweken hierin als partner gevonden. Door deze samenwerking worden alle restaurants van Nederland uitgenodigd om meer met eerlijke, pure en unieke producten te werken, bij voorkeur uit de eigen streek. Op de site streekweken.nl staat een Dinnersite-zoekmachine waar gezocht kan worden naar restaurants die hier bewust mee bezig zijn. Restaurants kunnen de informatie over zichzelf, hun keuken en het gebruik van streekproducten, scharrelvlees en duurzame vis gratis plaatsen.
*Speciale dag voor de horeca*
Om echt goed kennis te maken met deze mooie producten is er op vrijdag 22 oktober een dag speicaal voor horecaprofessionals, met demonstraties en adviezen van bekende chefs. Met de op die dag ingeslagen producten en opgedane kennis stellen de deelnemende restaurants een menu samen. Dit bijzondere Streekweken menu is te reserveren via beide websites.
~Frank Lindner~
Dinnersite.nl support Streekweken
21 september 2010