Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer in Nederland

Auteur: Redactie
Awards 12 juni 2023
Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer in Nederland

Op vrijdag 9 juni is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming op meesterlijk niveau te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers (Hotel Management School Maastricht track Foodservice), SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker (Het Hooihuis in Roosendaal), Ricardo Eshuis (directeur SVH) en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

De commissie kijkt terug op een intensief traject dat bestaat uit gesprekken met de Commissie Meesterproef, het overleggen van en inzicht geven in de cijfers, de visie van Twan op ondernemerschap, goed werkgeverschap en gastvrijheidsconcepten en het opvragen van verschillende referenties. Onderdeel van het traject zijn ook de mystery visits door studenten van de Hotel Management School Maastricht. Tijdens deze mystery visits is de dagelijkse bedrijfsvoering in kaart gebracht en beoordeeld.

“De Meesterhorecaondernemer is een ondernemer die je in horecabedrijven hoopt te vinden. Deze titel gaat werkelijk dwars door de hele branche en draagt bij aan het gezamenlijke doel dat we hebben in de horeca: het stimuleren van goed werkgeverschap en goed ondernemerschap. Deze titel laat zien dat succesvol ondernemerschap vraagt om durf om van operationeel denken en werken in een zaak toe te groeien naar het neerzetten van een strategie. Dat geldt in het hier en nu maar zeker ook voor het vormen van een strategie naar de nabije toekomst waarin vele veranderingen tegelijk op onze sector en de ondernemers afkomen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

"Voor deze proef was ik oprecht zenuwachtig. Het is veel, lang en allerlei pijnpunten worden blootgelegd. Deze dagen heb ik letterlijk gelachen en gehuild. Maar ik ben onwijs trots dat ik er uiteindelijk doorheen ben gekomen en helemaal trots op het feit dat de commissie oog heeft voor mijn leiderschapsstijl en het morele kompas dat daaronder ligt. Maar bovenal trots dat we dit als team hebben gedaan", vertelt Twan.

Voorzitter van de commissie SVH Meesterproef Koen Bakker, is onder de indruk van de nieuwe Meester: “Op alle domeinen waarop beoordeeld wordt, personeel, financiering, marketing, sales en ondernemen scoort Twan geweldig en is het bijzonder indrukwekkend wat hij kan overleggen als bewijs van zijn meesterlijkheid. Fenomenale cijfers aan de ene kant die consistentie van beleid laten zien en zijn menselijke werkwijze met een moreel kompas aan de andere kant, maken dat Twan een prachtig voorbeeld is voor andere ondernemers.”

Overig nieuws