Voormalig keukenchef van Rijks® Ivan Beusink opent restaurant Madunia

Auteur: redactie
Voormalig keukenchef van Rijks® Ivan Beusink opent restaurant Madunia

Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is afgeleid van ‘Mama Dunia’, oftewel Moeder Aarde en weerspiegelt de verbondenheid van het restaurant met de haar omliggende natuur.

Het gardenrestaurant, gelegen in de heuvels van Cap Negret, biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende baai. Het indoor gedeelte heeft een dakterras met een uitzicht op de beroemde zonsondergangen van Ibiza. Een van de meest opmerkelijke aspecten van het ontwerp van het restaurant is de naadloze integratie met het omliggende, natuurlijke terrein. De architecten slaagden erin om de uitdagende heuvellocatie in hun voordeel te gebruiken en intieme dinerruimtes op verschillende niveaus te creëren.

Tijdens het ontwerp- en bouwproces werd zorgvuldig rekening gehouden met de impact op de omliggende natuur. Het team hield zich aan strikte richtlijnen om verstoring van het ecosysteem tot een minimum te beperken. Van het samengestelde kleurenpalet tot het gebruikmaken van ambachtelijke werken, elk element van de locatie weerspiegelt een balans tussen luxe en natuur.

Executive Chef Ivan Arauz Beusink, opgeleid bij diverse Nederlandse sterrenrestaurants en onder meer voormalig keukenchef van Rijks®, combineert zijn Latijns-Amerikaanse roots met fine dining-technieken. Zijn  menu sluit volledig aan bij de Spaanse manier van dineren: samen met vrienden en familie genieten van een tafel vol smaakvolle gerechten.

Het team haalt zijn inspiratie uit alles wat het eiland te bieden heeft. Dit vertaalt zich in de gerechten en dranken die perfect aansluiten bij de unieke setting en het design van het restaurant. Het menu van Madunia is een viering van seizoensgebonden en lokale smaken. In het hart van de keuken staat een grote Josper grill waar de chefs op open vuur koken, resulterend in puur ogende gerechten vol met gedurfde smaken.

“Met dit menu wil ik het podium geven aan de verbluffende biodiversiteit van Ibiza. Van de voortreffelijke lokale Gamba Roja tot de uitzonderlijke kwaliteit van Spaanse Wagyu”, vertelt Beusink. “In de Madunia keuken gebruiken we wat de omringende zee, het land en de lucht ons te bieden heeft. We werken nauw samen met lokale vissers die met een kleinschalige vloot hun vangst binnenhalen. Maar ook met slagers van het eiland om het perfecte dry-aged vlees te ontwikkelen en met boerencoöperaties voor het meest actuele aanbod van het land. Wat Moeder Aarde ons in ieder seizoen schenkt, vind je terug op het bord van de gast."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws