In navolging op het succesvolle culinaire evenement Rond de Tafel in de Westergasfabriek in Amsterdam in 2020, is Delta Wines verheugd te kunnen mededelen dat zij zich dit jaar hebben verbonden aan Wijnmakers & Chefs. Een unieke grenzeloze wijn & spijs ervaring in een van de mooiste locaties van Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam wordt het toneel voor de beste internationale wijnmakers en bijzondere sterrenchefs.
Het binnenplein van het Scheepvaartmuseum wordt omgetoverd tot een chateau, waar in de avond de sterrenhemel het sprookje compleet maakt. Internationale wijnmakers en Nederlandse Michelinsterrenchefs slaan de handen ineen tijdens het culinaire event Wijnmakers & Chefs. Tussen maandag 19 juli en zondag 8 augustus komen de beste internationale wijnmakers en de Nederlandse Michelinsterrenchefs naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
De wijnmaker laat de gasten kennismaken met zijn stijl en trots, terwijl de Michelinsterrenchef zijn vijfgangendiner afstemt op de keuzes van de wijnmaker. De spits wordt afgebeten door maar liefst vier top wijnmakers uit Duitsland in samenwerking met driesterren chef Jacob Jan Boerma. Een week later is het de beurt aan toonaangevende Oostenrijkse wijnmakers en Jozua Jaring van restaurant Ratatouille, terwijl in de laatste week de wijnen van Esporão worden gecombineerd met heerlijke gerechten van Robert Poel van restaurant Voltaire.
Wijnbeleving centraal
Het open plein van Het Scheepvaartmuseum wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een chateau. Normaliter wordt wijn gekozen bij de gerechten die worden geserveerd, bij Wijnmakers & Chefs doen ze dat anders. Hier staat de wijn en wijnbeleving centraal. De wijnmakers nemen zelfs kelderschatten mee die normaal nooit geschonken worden, laat staan per glas. Exclusieve en bijzondere wijnen van oude jaargangen komen aan de orde. De chef baseert zijn keuze op de stijl van de wijnen. Uiteraard is de handtekening van de chef terug te vinden in het menu. Aan het eind van de avond kunnen gasten hun favoriete wijnen direct mee naar huis nemen.
Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.