Yannick Alléno*** neemt de keukens van Orient Express-trein en zeiljacht over

Auteur: Redactie
Michelin 5 december 2024
Yannick Alléno*** neemt de keukens van Orient Express-trein en zeiljacht over

Orient Express kondigt de benoeming van, de met drie Michelinsterren bekroonde chef-kok, Yannick Alléno als Executive chef aan. Hij zal de keukens van de Orient Express-trein en Orient Express Corinthian, 's werelds grootste zeiljacht, onder handen nemen. "Deze samenwerking markeert een mijlpaal in de geschiedenis van de Orient Express, een combinatie van tijdloos erfgoed en Franse culinaire kunst", schrijft Orient Express in een bericht. 

“Orient Express belichaamt reizen in zijn edelste essentie en het is een eer om mijn visie van de keuken naar dit iconische universum te brengen. Elk menu en elk bord is een uitnodiging om mijn persoonlijke interpretatie van het culinaire erfgoed van over de hele wereld te ontdekken”, verklaart Yannick Alléno.

“Deze samenwerking met Yannick Alléno weerspiegelt de ambitie van Orient Express om zich te omringen met de grootste talenten om een unieke reis- en ontdekkingservaring te creëren. Door de culinaire ziel van de trein en het schip te worden, brengt chef-kok Alléno niet alleen zijn creativiteit en gevoel voor innovatie, maar ook een filosofie van de gastronomie die hij op verschillende manieren zal delen, zodat elk restaurant zijn eigen identiteit heeft. Deze moderne en veelzijdige benadering past perfect bij de waarden van het merk”, voegt Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor Group, toe.

Een gerenommeerd kenmerk voor ongeëvenaarde ervaringen en emoties

Met twee driesterren Michelin-beoordelingen transformeerde Yannick Alléno in 2014 het prestigieuze Pavillon Ledoyen tot 's werelds meest bekroonde onafhankelijke gastronomische etablissement. Chef Alléno is wereldwijd bekend om zijn beheersing van traditionele Franse technieken, gecombineerd met een moderne en innovatieve visie op gastronomie. Orient Express: "Door zich aan te sluiten bij Orient Express herdefinieert hij de culinaire ervaring voor reizigers en biedt hij hen een zintuiglijke reis die elegantie, verfijning en een passie voor smaak viert, allemaal in het hart van onvergetelijke bestemmingen."

Een culinaire reis

"Aan boord van de Orient Express-trein en op het zeiljacht Orient Express Corinthian, dat vijf restaurants zal huisvesten, biedt Chef Alléno een uitzonderlijke gastronomische ervaring. Exclusieve menu's, geïnspireerd door de de unieke landschappen van elke reis, vormen de kern van zijn culinaire visie. Gedreven door een onverzadigbare zoektocht naar creativiteit en innovatie belooft zijn keuken elk moment van de reis te sublimeren, waarmee passagiers worden ondergedompeld in een universum van ongekende smaken, texturen en aroma's."

"De unieke culinaire creaties van Yannick Alléno, bereid met de fijnste technieken en ingrediënten, zullen passagiers meevoeren naar een wereld waar uitmuntendheid en creatieve durf geen grenzen kennen. Elk gerecht vertelt een verhaal, dat het reis- en ontsnappingsgevoel weerspiegelt en tegelijkertijd de uitmuntendheid van de Orient Express eert, waar elk detail telt", aldus Orient Express.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws