Bidfood en Hanos gaan hun huismerk kipproducten voorzien van ten minste één Beter Leven-ster. Dit laten de groothandels weten aan Wakker...
Vorig jaar daalde het vleesverbruik met 1,9 kilo per persoon, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van Wakker Die...
De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van&n...
Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hel...
De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier s...
Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te et...
Wakker Dier doopt dierendag om tot Eet Geen Dierendag. Op 4 oktober serveren grote en kleine organisaties door het hele land vegetarische lunchgerecht...
De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. I...
Wakker Dier is een campagne gestart tegen de ‘100% real chicken’-actie van fastfoodketen KFC. ‘Goedkope buckets volgepropt met plofk...
Fastfoodketen McDonald's reageert op de campagne die Wakker Dier deze week is gestart. De dierenorganisatie "stelt":http://www.wakkerdier.nl/plofkip/m...
Nederlanders aten in 2014 weer minder vlees. Zo blijkt uit een onderzoek van het LEI Wageningen UR, in opdracht van Wakker Dier. Het Landbouw Econom...
HumphreyÂs heeft als eerste restaurantketen van Nederland een plofkipvrij menu. HumphreyÂs serveert nu alleen nog kip die langzamer groeit, meer l...
Holland Casino is begin dit jaar gestopt met plofkip. De tankstations van Shell en broodjesspecialist Bakerstreet stoppen voor het einde van het jaa...
Wakker Dier houdt op dierendag, 4 oktober, een actie in samenwerking met zes grote cateraars van bedrijfs-restaurants. De actiegroep vraagt alle Neder...
De Eden Hotel Group haalt per vandaag, 1 januari 2011, de ganzenlever van de menukaart. Dat heeft het Nederlandse hotelbedrijf in een eerder verstuurd...
De consumptie van foie gras in Nederland is tussen 2007 en 2010 meer dan gehalveerd. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Wakker Dier op basis van i...
Restaurant De Librije te Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. De jury koos unanie...
"Foie gras blijft een legaal product en onze leden moeten zelf beslissen of ze het serveren ja of nee." Dit standpunt is gisteren uit het overleg van...
Vanaf medio 2010 wordt er ook geen paling meer verkocht bij Nederlands grootste supermarktketen Albert Heijn. Eerder haalden Jumbo, Dirk, en Lidl pali...
De stichting Wakker Dier heeft de actie waarmee gasten op speciale restaurantkaartjes een 'diervriendelijke opmerking' kunnen achter laten nieuw leve...
"Radar geeft een eenzijdig beeld over het kweken van foie gras. Mijn reactie is volledig uit zijn verband getrokken." Oprichter van ganzenlever-levera...
Eendenlever die als diervriendelijke foie gras wordt verkocht, is in werkelijkheid vaak afkomstig van eenden die onder dwang gevoederd zijn. Dat blijk...