De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Op 27 april is het eindelijk weer zover: Koningsdag. Na twee jaar zonder grote vieringen vanwege de coronamaatregelen, mogen we nu weer genieten van e...
Gistermiddag is een automobiliste van 76 jaar brasserie Olivier aan het Emmaplein in Bilthoven binnengereden, zo meldt RTV Utrecht. Er zijn vier me...
Restaurant PRIMA, gelegen in he Gelderse Nunspeet, is voor de tweede keer in twee maanden getroffen door een brand. In de nacht van 11 op 12 augustu...
In Geesteren (Overijssel) is vannacht een grote brand uitgebroken in een restaurant. De horecazaak is door de brand verwoest. De hulpdiensten waren sn...
Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten. Beleef vanaf 4 december de inventieve gastronomische gerechten van chef-kok Thomas Voet...
Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerz...
Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in é&eacu...
Nu alles zo’n beetje is stilgevallen is het verschil tussen week- en weekenddagen vervaagd. Alle dagen lijken op elkaar. Werk en privé zi...
Zes maanden na de brand in Restaurant Amarone staan chef de cuisine Jan van Dobben (rechts op de foto) en maître Jasper Verhagen weer te trappel...
Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging va...
Brouwerij Noordt heeft de Ketelbinkieprijs 2017 gewonnen. Directeur Peter Rouwen ontving de Ketelbinkieprijs tijdens het Ondernemersontbijt Rotte...
Verzekeraars en brandweer slaan met een gezamenlijke visie de handen ineen om ondernemers te wijzen op het belang van brandveilig ondernemen en b...
Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zor...
Werknemers in de horeca bleven in 2016 het minst ziek thuis, werknemers in het openbaar bestuur het meest. De verschillen in verzuim hangen samen me...
Restaurant Etenstijd in Tilburg is gisterenavond verwoest door een grote uitslaande brand. Het vuur ontstond waarschijnlijk in een frietpan in de keuk...
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft alle horecaondernemers in Zuid-West-Nederland opgeroepen om kritisch te kijken naar de eigen veiligh...
16 jaar na de brand tijdens nieuwjaarsnacht in café De Hemel in Volendam blijkt de brandveiligheid nog steeds niet in orde in een aantal Nederl...
Hulp aan je bedrijf Een slechtlopend restaurant? Dan vraag je Herman den Blijker om hulp, dan kom je meteen op tv. Maar wie denkt dat Den Blijker alti...
De brandweer is zondag rond 15.30 uur met meerdere wagens uitgerukt voor een brand in een restaurant aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Het...
De brandweer rukte dinsdagavond met meerdere eenheden uit voor een brand in restaurant 't Skûthûs, dat gevestigd is aan het Hellingpae...
Bij de brouwerij van Bavaria in het Brabantse Lieshout is vanmorgen een kleine brand ontstaan. De brand ontstond in de spouwmuur van een mouttoren,...
Bij een controle in de horeca in Tiel zijn vrijdagavond een flink aantal boetes uitgedeeld aan horecaondernemers. Negen eetgelegenheden, zestien caf&e...
De nooduitgang van restaurant Maneki in Hoorn heeft op woensdagavond vlam gevat. Twee scooters bij het pand vlogen in brand, waarna de vlammen ov...
In het tapasrestaurant El Sueño in Soest is donderdagnacht brand uitgebroken. Bewoners van kamers boven het restaurant zagen rook uit de t...
De appartementen boven het tapasrestaurant Pincho’s in Valkenswaard zijn in de nacht van dinsdag op woensdag na een brand ontruimd.&nb...
"Grandcafé & Restaurant Markant":http://www.markantemmen.nl/ in Emmen kwam gisteravond vol rook te staan nadat een plafondlamp in de keuken vlam vatt...
Heb je je ooit weleens afgevraagd waarom in een stad als Utrecht in bijna alle horecazaken dubbele deuren zijn? Kijk maar eens naar een willekeurige...
Een grote brand heeft zondagochtend tapasrestaurant La Cubanita in Ouderkerk aan de Amstel volledig verwoest. Omstreeks 05.45 uur brak de brand uit....
Het interieur van restaurant BuffaloÂs burgers & steaks aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is gisteravond verloren gegaan bij een brand. Er raakte n...
De Amersfoortse brandweer controleert horecagelegenheden de komende weken op brandveiligheid. Dit gebeurt tijdens onverwachte inspecties, waarbij wo...
In Tiel is op vrijdag 12 december een integrale horecacontrole uitgevoerd. Het doel van de controle: verbeteren van de veiligheid. Bij diverse zaken...
In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus heeft er brand gewoed in het Turkse restaurant Marmara Food aan de Steenweg in Utrecht. Rond 01.30...
Regelmatig komt het in de bouw tot geschillen. In de Algemene wet bestuursrecht is vastgelegd langs welke juridische lijnen die geschillen tot een opl...
In Los Angeles zijn twee brandweerwagens een eetcafë binnengereden. Hierbij vielen zeker 15 gewonden, waaronder vijf brandweerlieden. De schade in het...
De laatste tijd krijgen we veel meldingen van brand in de horeca. Het was gisteren weer raak. In Chinees restaurant 'Happy City' in Den Haag is donder...
Druk bezig met de verhuizing van het restaurant? Op weg naar uitbreiding (gefeliciteerd!)? Verlenging van het huurcontract op komst? Starter? Eigenlij...
Opmerkelijk nieuws uit Noordwijk. Daar moest de brandweer uitrukken voor een brandmelding bij een restaurant. Het ergste werd gevreesd, maar er kon ge...
Een gast die struikelt, waterschade in de keuken of een verwoestende brand... Als horecaondernemer kent u de risicos van het vak. U bent u natuurlijk...