Eerder communiceerde Bocuse d’Or over de introductie van de Commis Challenge. Een nieuw wedstrijd-element binnen Bocuse d’Or Nederland. Dit podium, speciaal voor jonge culinaire talenten in opleiding die zichzelf in de rol van commis zien en naast Jet Loos (Flore**) Nederland willen vertegenwoordigen binnen de roadtolyon. De wedstrijd is verplaatst van 14 april naar 19 mei. En biedt ruimte voor nog meer inschrijvingen.
De Nederlandse Commis finale vindt plaats op maandag 19 mei 2025 in de keuken van Restaurant FG** in Rotterdam. Tijdens deze challenge krijgen de gepassioneerde jonge koks 3 opdrachten gepresenteerd die beoordeeld zullen worden door een imposante vakjury bestaande uit sterrenchefs en SVH Meesterkoks. De winnaar wordt de rechterhand van Jet Loos, de Nederlandse chef van Team NL, en krijgt de unieke kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau van de internationale gastronomie.
Commis Facts en Results
- De commis leert presteren onder tijdsdruk
- De commis leert next-level vaardigheden
- De commis traint in de wedstrijdkeuken van Okura o.l.v. Arjan Speelman - Ciel Bleu **
- De commis wordt begeleid door een culinair team met o.a. SVH Meesterkok François Geurds **
- De commis werkt toe naar het Europese podium waar deze strijdt voor een finale plek
- De commis werkt toe naar de wereldfinale in Lyon
- De commis ontmoet de groten der aarde
- De commis creëert in een korte tijd een groot en relevant netwerk
- De commis wordt in de media geladen als opkomend en veelbelovend
- De commis en zijn/haar kunde worden visueel vastgelegd en breed uitgemeten
- De commis is een onmisbare schakel en ervaart een ‘once in a lifetime experience’
Een springplank naar internationaal succes
De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld en een podium voor de grootste chef-koks. Het winnen van de Commis Challenge is een uitgelezen kans om als jonge kok ervaring op te doen op topniveau en een netwerk op te bouwen binnen de (inter)nationale gastronomie.
Leeftijd
Vanuit de internationale organisatie van Bocuse d’Or geldt er een leeftijdsgrens voor de commis die in 2027 aan de wereldfinale mee gaan doen. Commis mogen maximaal 22 jaar oud zijn. Daarom staat de wedstrijd open voor jonge koks met een Nederlands paspoort, geboren na 24 januari 2005, die op 22 januari 2027 maximaal 22 jaar oud zijn.
Inschrijving en meer informatie
Geïnteresseerde kandidaten kunnen het wedstrijdreglement opvragen via info@bocusedornederland.nl. Aanmelden kan door een motivatie en cv te sturen naar het genoemde mailadres. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging per e-mail. Sluiting van de inschrijving: 1 mei 2025.
Bocuse d’Or wereldfinale
De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. In Lyon gaan 24 landen vanuit vijf verschillende continenten de strijd met elkaar aan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. In 2026 vindt de Europese finale plaats, waar 10 landen zich kunnen plaatsen voor de wereldfinale. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.
Officiële partners
Deelname aan de nationale en internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland:
Bidfood, Gastvrij Rotterdam, De RestaurantKrant, Kia De Beer, Le Nouveau Chef, Hotel Okura Amsterdam, MASCOT WORKWEAR, BRITA, Koppert Cress, SVH, VanDrie Group, VINVIN, BModesto, Sunset of Holland, Raspberry Craft, Spijker en Co, François Geurds Group, BCBG Media, ’t Havenmantsje, Devapo, Veltman Vis, ATL Seafood, MKN, Entree Magazine, Misset Horeca, Consensus Group en Big Green Egg.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.