15 jaar De RestaurantKrant (2022): Willem schaafsma met Eindeloos

Auteur: Redactie
15 jaar De RestaurantKrant (2022): Willem schaafsma met Eindeloos

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen optekenen van chefs, restaurateurs, sommeliers en andere mensen uit de culinaire wereld.

In deze rubriek vind je interviews met iconische chefs, maar ook met opkomende talenten die nog aan het begin van hun carrière staan. We hebben gesproken met restaurateurs die hun hart hebben verpand aan een specifieke keuken, en met sommeliers die hun passie voor wijn met ons hebben gedeeld.

Deze week blikken wij terug op een interview met chef-kok en eigenaar Willem Schaafsma. Hij nam op 25-jarige leeftijd het Restaurant Eindeloos over. In oktober 2022 heeft De RestaurantKrant hem gesproken over zijn missie. “Goed bezig zijn met regionale producten, meer groente en minder vlees.” Willem is niet alleen eigenaar van Eindeloos, maar heeft ook een tweede restaurant en een eetcafé in Leeuwarden. De kok begon met als doel: één Michelinster. “Ik zou die inspecteurs wel eens laten zien hoe goed ik ben. Daarna ben ik pas gaan nadenken over wie ik eigenlijk ben als kok. Wat heeft de wereld eraan dat ik hier zit?” Lees het hele interview.

’15 jaar De RestaurantKrant’ is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek blikken wij wekelijks terug op een bijzonder verhaal uit onze archieven. Lees het hele dossier terug.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws