BookDinners: reserveringscijfers duiden

Auteur: Redactie
Branded Content 17 mei 2022
BookDinners: reserveringscijfers duiden

In het model in de openingsfoto zie je een overzicht van het aantal reserveringen die per maand worden gedaan. De rechte lijn geeft de index aan, welke duidelijk laat zien hoe de cijfers in de afgelopen jaren zijn gestegen of gedaald. Hierin zijn het aantal reserveringen per maand van de jaren 2020, 2021 en 2022 meegenomen.

Deze gegevens worden afgeleid uit de database van BookDinners, waar we zien hoeveel reserveringen er maandelijks worden gedaan. Hierin zie je ook een duidelijk verschil tussen voorgaande jaren en dit jaar. Corona heeft veel impact gehad op de horeca en dat is te zien aan de cijfers. Nu de restaurants weer volledig geopend zijn sinds begin 2022, zijn gasten weer massaal gaan reserveren.

Reserveringsaantal daalt

Het weer wordt beter en de zomer komt eraan! Dit betekent dat de terrassen weer afgeladen vol zullen zitten. Houd er rekening mee dat het kan betekenen dat het minder reserveringen op kan leveren. Dat betekent niet dat er minder gasten zullen komen: de terrassen kunnen simpelweg niet gereserveerd worden.

Meer unieke belevingen

Na de lange corona-periode waarin restaurants gesloten waren en niemand uit eten kon, is iedereen weer enthousiast om eropuit te gaan. Gasten zijn weer op zoek naar een unieke beleving, eentje die je niet zo snel thuis kunt creëren. Mensen willen nieuwe smaakcombinaties proberen en zijn benieuwd naar gerechten met lokale producten, naar een duurzamere ervaring.

Steeds vaker kijken gasten vóór hun restaurantbezoek even op de website van het restaurant waar ze naartoe willen. Naast een kijkje op de social media, is de behoefte aan informatie makkelijker te vervullen op de website van een restaurant.

Hoe motiveer jij je team?

"Complimenten geven en successen vieren. Als ze zich zelfverzekerd voelen, stralen ze dit ook uit naar de gasten. Natuurlijk is een goede balans met opbouwende kritiek wel belangrijk."

Overig nieuws