Volgens dit lijstje kunnen gasten het best de volgende tips opvolgen:
1. Bestel geen vis op maandag
Volgens chef-kok Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg hebben voor het drukke weekend. De vis die overblijft wordt vaak nog nét op maandag geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Als gasten dus willen genieten van een lekker vers visje kunnen ze deze beter niet op maandag bestellen...
2. Bestel geen ‘steak well done’
Een chef-kok gaf onlangs een lang betoog over de steak well done. Zijn post ging binnen no-time viral en dat was niet voor niets. Zijn punt? De fokker en slager hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je steak van een goede kwaliteit is. Wanneer een gast een steak well done bestelt gaat deze kwaliteit verloren. Een stuk steak well done van 30 euro smaakt namelijk hetzelfde als een steak well done van 5 euro.
3. Doe geen aanpassingen aan een gerecht
Tenzij de gast ergens allergisch voor is kun hij of zij beter geen aanpassingen doen aan een gerecht. De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. Door allerlei aanpassingen te doen zorgt de gast ervoor dat de balans uit een gerecht verdwijnt.