Sushirestaurant The Araki in Londen heeft een derde michelinster gekregen. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van de '2018 Michelin Guide of Great Britain and Ireland' eerder deze week. Opvallend is dat er in The Akari maar negen stoelen zitplaatsen zijn.
De chef van The Araki, Mitsuhiro Araki, had tot 2013 een driesterrenzaak in Tokio. Hij besloot daarmee te stoppen en een nieuw restaurant te openen onder dezelfde naam in de Britse hoofdstad. In 2015 kreeg het sushirestaurant twee sterren van Michelin, daar is nu dus een derde bijgekomen.
'Ware vakman'
Volgens de Michelingids is Mitsuhiro Araki een ware vakman die excellente sushi maakt. In zijn restaurant combineert Araki klassieke sushitechnieken uit Tokio met Europese vis. In zijn menu's maakt hij onder meer gebruik van zal, iets dat susichefs in Japan nooit zouden doen. Andere ingrediënten waar Araki gebruik van maakt zijn zwarte truffel, Almar kaviaar en otoro (het meest exclusieve deel van de tonijn).
300 pond
Een avondje eten bij Araki is niet gemakkelijk. Het restaurant heeft slechts één menu dat 300 pond kost (340 euro). Per avond zijn er twee tijdslots (om 18.00 uur en om 20.30). Het bedrag voor het eten moet vooraf worden betaald, de drank wordt achteraf afgerekend. Dan wordt wel verwacht dat je op tijd komt, wie een half uur te laat is verliest zijn geld en zijn plek aan één van de 9 stoelen in het restaurant.