MICHELIN Gids onthult drie nieuwe namen voor 2022

Auteur: Redactie
Michelin 17 december 2021
MICHELIN Gids onthult drie nieuwe namen voor 2022

Afgelopen woesdag maakte de MICHELIN Gids weer drie namen bekend. De inspecteurs hebben Restaurant 273 (Utrecht), Vive la Vie (Groningen) en Porta Sud (Breda) geselecteerd.

Dit jaar gaat het allemaal net even anders: sinds 20 oktober wordt iedere derde woensdag van de maand onthult wie de nieuwkomers zijn. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. In maart 2022 komt de volledige gids uit, maar niet in print. Het bedrijf, dat stamt uit 1889 en sinds 1926 sterren uitdeelt, heeft nu ook zijn weg gevonden in het digitale tijdperk. 

De website van MICHELIN vermeldt het volgende over de keuze voor deze restaurants in de selectie: 

Restaurant 273 - Utrecht

"Tommy den Hartog combineert het beste van twee werelden. Zijn restaurant oogt elegant, al zorgen de koperen en turquoise kleuren voor een contemporaine feel en kan u uw ogen niet afhouden van de open keuken (de chef’s table ziet er top uit!). Het bord volgt naadloos: klassieke cuissons en wereldse inspiraties komen hier mooi samen op het bord."

"Kalfszwezeriken begeleidt de chef bijvoorbeeld met een jus de veau die is geparfumeerd met kruidnagel en sinaasappel, waarmee hij zijn bereiding diepgang geeft. Chef Den Hartog tovert even gezwind een lekker vegetarisch gerechtje op het bord. Of laat u gerust verleiden door een van zijn oesterbereidingen, zoals de combinatie van oester met een pittige steak tartaar. Utrecht heeft er met Restaurant 273 een fijn zaakje bij!"

Vive la Vie - Groningen

"Bent u klaar om verrast te worden? Het sfeervolle Vive La Vie, dat ondergebracht is in een nostalgisch pand in hartje Groningen, bedient u op uw wenken. Jeroen Sportel werkt enkel met een verrassingsmenu om in te kunnen spelen op de seizoenen en het marktaanbod. Van bij de eerste hap bewijst hij dat hij uw vertrouwen meer dan waard is."

"Zijn creativiteit is namelijk zeer beheerst. Zijn zoektocht naar diepgang gaat regelmatig gepaard met invloeden uit alle hoeken van de wereld."

"Bij een feilloos in de pan gebakken schol serveert hij bijvoorbeeld een beurre blanc die opgepept wordt met de kruidigheid van vadouvan. Chef Sportel durft ook wel uit te dagen, bijvoorbeeld door cantharellen te verwerken in een dessert met chocolade en bramen. Het is in dergelijke combinaties dat u het talent van deze man herkent. Lang leve Vive La Vie!"

Porta Sud - Breda

"Familiereizen op een camping langs het Gardameer. Daar werd Ralph Geerts verliefd op de verleidelijke smaken van de Italiaanse keuken. In Porta Sud, charmant gelegen in de art-nouveausfeer van Passage Zuidpoort, trakteert hij u op een contemporaine interpretatie van zuiderse smaken met de zuiverheid die we kennen van de Nordic keuken."

"Een cannelloni vult hij bijvoorbeeld met stukjes oosterscheldekreeft, witte en groene asperges en een eieremulsie. Hij bestrooit de smakelijke pasta met peterselie, truffel, pecorino en wat fijne olijfolie. Dit gerecht typeert de aromatische keuken van Ralph Geerts. De smaken zijn hier bekend, maar toch weer wat anders. Deze chef beheerst de kunst om klassieke smaken zijn eigen touch te geven. En dat zorgt bij elk etentje in Porta Sud voor nieuwe ontdekkingen."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws