Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen weken als de eerste standhouders; een delegatie om sterretjes van te zien.
Bar Pulpo
Spot nr. 1 gaat naar Bar Pulpo van Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh. Beiden werkten eerder bij Las Palmas met ras-Rotterdammer Herman den Blijker, die ook bij het project betrokken is. En zo weten de heren als geen ander vis te bereiden.
Erik en Julien van Loo van Parkheuvel geven als tweede standhouder een sterrenmaal de Foodhallen-twist. Foodshed brengt een streetstyle interpretatie hun signature dishes. Alvaro Martinez - bekenden uit de keuken van El Bulli en nu executive chef bij BasQ - serveert Rotterdam Spaanse pinxtos bij Txosta, waar Roffa Streetfoodbar het juist lokaal houdt met gerookt vlees, vis en lokale spirits. Het dessert komt van Ten to Three Bakery. Deze zoethouders brengen het suikerlevel op peil met hun cupcakes.