Op 26 mei kook twee Michelinsterren chef Fredrik Berselius van restaurantAska samen met chef Joris Bijdendijk bij Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Berselius presenteert zijn eerste boek Aska, vernoemd naar zijn restaurant en uitgegeven door Phaidon.
Fredrik Berselius, geboren en getogen in Stockholm, Zweden, bracht het grootste deel van zijn culinaire carrière in New York door. Hij werkte voor New York toprestaurants en bracht zijn liefde voor de natuur naar het grootstedelijke. Berselius opende restaurant Aska, Zweeds voor ‘as’ in 2012, waar hij Nordic culinaire tradities combineert met de stadse kenmerken van zijn adres in Brooklyn.
Tijdens zijn bezoek demonstreert Berselius zijn kenmerkende smaken, ingrediënten en technieken. Deze zelfde kenmerken hebben hem twee Michelin-sterren opgeleverd, drie sterren van The New York Times, vier sterren van Eater en een reputatie als een van de meest geavanceerde restaurants in de Verenigde Staten. Samen met chef Bijdendijk en team Rijks wordt een speciaal menu gecreëerd.