Uit eten in een Michelinsterrestaurant duur? Dat valt tegenwoordig wel mee, blijkt uit een inventarisatie van RTL Z. Veel restaurants hebben tijdens de crisis hun prijzen laten zakken. Zo ga je uitstekend, maar ook betaalbaar uit eten.
Een hoofdgerecht in een sterrenrestaurant kost vaak zo'n 25 tot 40 euro. Maar, er zijn goedkopere uitzonderingen: zo heeft restaurant Rijks in Amsterdam gerechten van 13 tot 19 euro op de kaart staan. Bij restaurant Sense in Den Bosch eet je bijvoorbeeld een hoofdgerecht voor zo'n 16,50 tot 19,75 euro, zocht RTL Z uit.
Vier tips:
- Een aantal restaurants biedt een driegangenmenu aan voor een relatief lage prijs.
- Doordeweeks dineren kan goedkoper zijn.
- In de Bib Gourmand, het kleine broertje van de Michelingids, staan ook restaurants die vaak net wat betaalbaarder zijn.
- Een aantal restaurants heeft tijdelijke deals. Groupon heeft zelfs een speciale pagina voor Michelinrestaurants.