Lekker uit eten? Dat is in Nederland helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ongeveer 60% van mensen in ons land met een strikt glutenvrij dieet, durft niet uit eten te gaan. Ze zijn bang om doodziek te worden. Restaurants in Nederland hebben vaak nog te weinig kennis over allergenen, zoals gluten, zo blijkt uit onderzoek. De NCV is daarom een campagne gestart.
Nederland loopt wat achter
Nederland loopt om die reden achter bij landen zoals Italië, Spanje, Engeland, Zweden en Finland, aldus de vereniging. Daar is veilig glutenvrij eten heel gewoon. Dat is jammer, ook voor horecaondernemers! De NCV, de belangenvereniging voor mensen in Nederland die glutenvrij moeten eten, wil hier graag verandering in brengen, zodat iedereen lekker uit eten kan.
Deze week is de vereniging een landelijke campagne gestart. Ze vragen de 20.000 leden om Tip/Top-kaartjes in restaurants en andere horecagelegenheden achter te laten. Daarmee maken de leden duidelijk of het eten Top was, of er nog een Tip en verbetering nodig is. Ze vragen restaurants zich ook aan te sluiten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV.
McDonald’s en Domino´s Pizza zijn al aangesloten, topkok Julius Jaspers met zijn restaurants, en een aantal andere horecazaken verspreid over Nederland. Voor meer informatie www.glutenvrij.nl/