"Johan Drenth":http://www.johandrenth.nl/ mag zich de Mosselchef van 2012 noemen. De chef-kok van Hampshire Paping Hotel & Spa ging de strijd aan met andere koks in het Miele Culinairy Institute in Vianen.
*Wereldse proeverij*
Drenth ontving de gouden medaille met zijn Wereldse proeverij. In dit gerecht worden de Zeeuwse mosselen op verschillende wijze bereid. Vanaf januari 2012 maakt Drenth een educatieve kookprogramma op Vechtdalleefttv, waarbij hij de mensen de smaak van Vechtdal zien.
*De jury*
De gerechten van de deelnemers werden beoordeeld op originaliteit, bereidingswijze, cuisson, smaak, presentatie en vakmanschap. Meesterkoks Jeroen Robberegt van grand hotel Karel V en Marcel de Leeuw van DoubleTree by Hilton Amsterdam zaten in de jury. De wedstrijd is een initiatief van het Productschap Vis. Tot en met 9 september is het de Nationale Mosselweek.
~Myrtille Vromans~
Johan Drenth is Mosselchef 2012
7 september 2012