Pasen is hét moment van het jaar om uitgebreid met familie of vrienden te tafelen en iets echts bijzonders op tafel te zetten. Want wat is er nu leuker dan een tafel vol met speciale en restaurantwaardige lekkernijen waar uw gasten intens van genieten? Of het nu voor het paaontbijt, de paaslunch/brunch of het paasdiner is, met deze drie heerlijke en verrassende recepten, tovert u Pasen om tot een culinair hoogstandje. Vrolijk Paasfeest!
Mini-cheesecake lemon en lime
Dit heerlijke taartje kan zowel bij het paasontbijt, de paaslunch/brunch als het paasdiner worden geserveerd. Een echte blikvanger die prachtig staat op de paastafel. Tijdens Pasen zijn aardbeien op hun allerlekkerst en daar profiteert u met dit toetje optimaal van. Heerlijk in combinatie met de romige kwark en het zuurtje van de citroen.
U kunt de aardbeien desgewenst vervangen door of aanvullen met frambozen of bosbessen. Ook dit rode fruit is op zijn hoogtepunt. Een hele andere smaakbeleving, maar net zo lekker. Door de zoetigheid en het fruit is dit recept ook een aanrader voor kinderen. Een intense smaaksensatie waar uw gasten nog lang over na zullen praten. Kijk hier voor het recept.
Sesamtoastjes met gerookte zalm en asperges
Tijdens Pasen is het aspergeseizoen in volle gang. Een goede reden dus om hier gebruik van te maken in dit recept, door de groene asperges te vervangen door witte. Witte asperges en zalm is een klassieke combinatie die hemels smaakt. Het gerecht ziet er prachtig uit en kan zowel als hapje bij de paaslunch/brunch, of als voorgerecht bij het paasdiner worden geserveerd. Deze traktatie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smakelijke verrassing die uw gasten zeer zeker zal bekoren.
Deze paaslunch recepten zijn makkelijk om te maken en lekker snel klaar. Op de wat eten we pagina van Jumbo vindt u nog veel meer heerlijke recepten voor een gastronomisch paasbuffet. Eet smakelijk!
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.