Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Auteur: redactie
Internationaal 12 mei 2021
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedrijf gaat samenwerken met grote supermarktketens en lokale buurtwinkels.

Lieferando is ideaal gepositioneerd voor deze uitbreiding naar een zogenaamde 'super app', aangezien het reeds gevestigde logistieke netwerk meer dan 10.000 koeriers in ongeveer 50 Duitse steden telt. Dit grote en efficiënte logistieke netwerk zorgt voor een gunstige economische situatie en Lieferando.de is van plan zijn supermarktactiviteiten te exploiteren met een neutrale brutowinst. Lieferando streeft ernaar de eigen logistiek nog dit jaar uit te breiden tot in totaal 80 Duitse steden. Het bedrijf verwerkte 39 miljoen bestellingen in Duitsland in het eerste kwartaal.

Straks ook in Nederland?

Lieferando wordt een 'super app' testmarkt voor Just Eat Takeaway.com. Just Eat Takeaway.com onderzoekt ook een soortgelijke aanpak in andere belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Overig nieuws