Voor chefs en restaurateurs die op zoek zijn naar inspiratie met groenten, organiseren Heerkens Groente en Fruit en Strijbosch Grootkeukentechniek op 20 en 21 februari een speciale masterclass. Tijdens deze masterclass worden de genodigden uitgedaagd meer te doen met groenten op de menukaart.
De masterclass wordt verzorgd door Takis Panagakis uit Den Haag. Panagakis is een van de opkomende chefs en reeds uitgeroepen tot VariatieChef van het jaar vanwege zijn verrassende gebruik van groenten in gerechten. Cressen ontwikkelaar Kopper Cress zal aan de hand van een proeverij laten zien welke smaken met cressen gecreëerd kunnen worden. Ook zullen apparatenbouwer Alto-Shaam en The Basterd barbecue wlaten zien hoe nieuwe technieken kunnen helpen om de kwaliteit in de keuken te verbeteren.
Het initiatief voor deze Masterclass Creatiever Vegetarisch komt uit de koker van Heerkens Groente en Fruit en Strijbosch Grootkeukentechniek. Met deze masterclass wordt ingespeeld op de toenemende behoefte aan vegetarich en meer groente en fruit op het bord.