Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc

Auteur: Redactie
Events Michelin 18 april 2023
Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc

Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs uit de wereld hun kookkunsten delen met de gasten van dit unieke evenement. Bij elkaar zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren.

Topchefs over de hele wereld

Het programma kent vier exclusieve avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Klinkende namen zullen verschillende gangen verzorgen die als een parelsnoer aaneen worden geregen tot overweldigende sterrenmenu’s.  Maar liefst negen chefs met drie Michelinsterren zullen acte de présence geven.

Perfectie uit België

Van onze Zuiderburen is chef Viki Geunes, de chef van drie-sterrenrestaurant Zilte aanwezig. Viki is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld smaakvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af om gasten te voorzien van een unieke culinaire ervaring. Gepassioneerd door zijn vak, haast obsessioneel op zoek naar de perfectie in al zijn details, tovert hij een creatieve, genereuze, uiterst eigentijdse en geraffineerde keuken op het bord zonder compromissen. Ver buiten de comfortzone.

"De appreciatie die ik van mijn gasten krijg is mijn bron van energie. Als je – bij wijze van spreken – applaus krijgt van de klanten, dan geeft je dat enorm veel voldoening. Het maakt je werk ook lichter.”
Viki Geunes

Drie keer drie sterren uit Duitsland

Uit Duitsland komen maar liefst drie drie-sterrenchefs. Jan Hartwig van Restaurant JAN*** uit München, Thomas Bühner van voorheen Restaurant La Vie*** en Marco Müller van Restaurant Rutz*** uit Berlijn. De laatstgenoemde staat bekend om zijn nieuwe smaken en composities die je smaakpapillen doen ontploffen. Chefkok Marco laat in zijn menukaart een "beknopte keuken zien die zijn eigen weg gaat", aldus de Michelingids.

“Hij creeërt gerechten die niet in een hokje te stoppen zijn en waarin intelligente contrasten voor een bijzondere kick zorgen. De gerechten zitten vol finesse, expressie en een geweldige smaakbalans en vallen op door hun sterke relatie met de natuur.”
Michelin over Marco Müller

De smaak van Spanje

Ook uit Spanje verwelkomen we drie drie-sterrenchefs: Jesús Sánchez (Cenador de Amós***), Francesco Sansalone (Cocina Hermanos Torres***) en Paolo Casagrande (Restaurant Lasarte***). Alle drie werken ze graag met lokale Spaanse producten en zoeken ze verbintenis met de natuur en het Spaanse culinaire erfgoed.

"De natuur weet het beste en wij volgen haar regels. Onze obsessie is om te werken met de beste producten die de natuur, de zee en de seizoenen bieden en deze om te zetten in een gastronomische ervaring.”
Paolo Casagrande

Overig nieuws