Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. Om dit stereotype te ontkrachten heeft Michelin nu een overzicht gemaakt van de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland.
“De Michelinster leidt gasten naar restaurants waar hen memorabele momenten staan te wachten. Daar staat uiteraard een zekere prijs tegenover, al is het vooroordeel dat dergelijke restaurants per definitie duur zijn onterecht. Dat bewijst deze lijst van de goedkoopste Michelinsterren in Nederland”, legt Michelin uit. “En nog een kleine tip: de lunch is meestal de beste optie om voor zachtere prijzen culinair verwend te worden.”
De gids heeft, op alfabetische volgorde, een lijst met vijftien restaurants samengesteld waar voor een relatief lage prijs op sterrenniveau gegeten kan worden:
Basiliek*, Harderwijk
3 gangen lunch voor 55 euro, 5 gangen menu aan 75 euro
Bistro de la Mer*, Amsterdam
Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 70 euro
Brass Boer Thuis*, Zwolle
4 gangen verrassingsmenu aan 70 euro
Cheval Blanc*, Heemstede
3 gangen lunch voor 55 euro, 4 gangen menu aan 75 euro
De Juwelier*, Amsterdam
Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro
De Kas*, Amsterdam
3 gangen lunch voor 50 euro, 5 gangen menu (diner) aan 73 euro
De Woage*, Gramsbergen
4 gangen verrassingsmenu aan 69,50 euro
Eden*, Valkenswaard
3 gangen lunch voor 48 euro, 4 gangen chef’s menu aan 60 euro (enkel woensdag, donderdag en zondagmiddag), 5 gangen menu aan 72 euro
LIZZ*, Gouda
3 gangen menu aan 59 euro (enkel op woensdag, donderdag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag), 4 gangen menu aan 85 euro
Marrees*, Weert
Lunchmenu voor 49,50 euro, 4 gangen menu aan 80 euro
Noble Kitchen*, Cromvoirt
Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte mogelijk vanaf 40 euro, 2-gangenlunch aan 40 euro, 5-gangenmenu aan 80 euro
’t Raedhuys*, Duiven
4 gangenmenu voor 72,50 euro
Vigor*, Vught
2 gangen businesslunch voor 42 euro, 4 gangenmenu voor 88 euro
’t Vlasbloemeken*, Koewacht
2 gangenlunch voor 44,50 euro (enkel op woensdag, donderdag en vrijdag), 4 gangenmenu vanaf 72,50 euro (enkel op woensdag, donderdag en voor de lunch), 3 gangen schaaldierenmenu voor 85 euro
Zoldering*, Amsterdam
Voor-, hoofd- en nagerecht à la carte voor gemiddeld 60 euro
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.